Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Četiri nova slučaja zaraze, među njima povratnik iz Njemačke, jedna osoba preminula: "Cijela priča nije gotova! Sutra stiže 15 radnika iz Švedske"

Brač postao Wuhan
Brač postao Wuhan DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Brač postao Wuhan Brač postao Wuhan Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u Hrvatskoj - 2 Koronavirus u Hrvatskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koronavirus u Hrvatskoj - 1 Galerija 1/4 >>
U Hrvatskoj je od posljedica koronavirusa preminulo 96 ljudi. Zaraženih je 2232. Brodsko-posavska županija ima 4 novooboljela.

* 2232 oboljelih

Pročitajte i ovo Testiranje na koronavirus na Zagrebačkom Velesajmu "Should I stay or should I go" Od borbe za dah do testiranja: Mislili smo da ćemo jutro provesti na Velesajmu, a onda je došao raspoloženi ''svemirac'' Kolona za testiranje na koronavirus Uvodi se novo radno vrijeme Ne smanjuju se gužve za testiranje: Pogledajte nepreglednu kolonu automobila ispred Zavoda Andrija Štampar

* 1967 ozdravilo

* 96 preminulih

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:57 Varaždinska županija nema novozaraženih u posljednja 24 sata. Novooboljelih nema zadnjih 14 dana. Posljednjih dana ozdravile su još tri osobe. Dosad je oboljelo 47 osoba, a ozdravile su 44. Aktivno bolesnih još je troje, od kojih se jedna osoba nalazi u OB-u Varaždin, a dvoje se liječi u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

14:56 Krapinsko-zagorska županija nema novooboljelih u posljednja 24 sata. 

14:29 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze. Od ukupno 53 uzorka poslana na analizu u ponedjeljak njih 14 je negativno, a ostali su u obradi. Ukupno je 118 zaraženih, 97 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2729 uzorka. S današnjim danom hospitalizirana su dva pozitivna pacijenta smještena na Zaraznom odjelu OB-a Dubrovnik. Ukupno je 14 građana u samoizolaciji. 

14:06 Stožer civilne zaštite u priopćenju je naveo kako su u RH potvrđene četiri novooboljele osobe. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba u KBC-u Split.

Radi se o muškoj osobi, 1956. godište, s komorbiditetima, koja je bila na respiratoru. 

U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 2232 oboljele osobe, a 1967 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 96 osoba. Novooboljeli su iz Brodsko-posavske županije.

Do sada je testirano 55800 osoba, od toga 980 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima dvoje manje, što znači da je 120 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata.

13:40 Brodsko-posavska županija bilježi 4 novooboljela. Kod tri osobe riječ je o kontaktu prethodno pozitivne osobe, a četvrta je osoba  povratnik s rada u Njemačkoj, priopćili su na izvanrednoj konferenciji za novinare. Od njih četvero, troje ima blažu kliničku sliku. Mlađi pozitivan još je u obradi i najvjerojatnije će i on biti hospitaliziran. U bolnici se nalazi 18 zaraženih. 

"Imali smo i desetak negativnih nalaza. Čekamo rezultate još nekoliko nalaza. Četvrti zaraženi povratnik je iz strane zemlje, bio je tamo s kolegama. Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo. Cijela priča nije gotova, treba se čuvati. Očekujemo još obiteljskih kontakata", rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare. 

Brodsko-posavska županija priprema se i za povratak 15 radnika iz Švedske koji kreću iz Švedske sutra ujutro. "Doći će do Maclja, tamo će im uzeti uzorke odmah pri ulasku u Hrvatsku, a policija će osigurati pratnju do karantenskog objekta. Bit će smješteni u 15 soba u karanteni i biti pod nadzorom epidemiologa idućih 14 dana", rečeno je.

Rečeno je kako tih 15 koji se vraćaju nemaju simptome i da ih u Švedskoj nisu testirali. "11 radnika, trojica su imala blage simptome, no sada ih više nemaju. "Razgovaramo da se i oni vrate u RH, a još ih je osam i vidjet ćemo kada će se oni vratiti u RH", rečeno je. 

13:19 U Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva novooboljelih od koronavirusa čime je Međimurje punih 35. dana bez novozaraženih.

13:10 Grad Zagreb nema novooboljelih. Na testiranje je upućeno 27 ljudi.

12:50 U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze koronavirusom te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutačno nalazi 5 osoba, 42 uzorka su poslana na analizu te je ukupno testirano 998 osoba.

12:48 Vukovarsko-srijemska županija i dalje je korona free županija. U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna, bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje 40. U protekla 24 sata testirano je 56 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1803.

12:41 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 214 obrađenih testova danas nema novooboljelih osoba. Od 214 obrađenih uzoraka 11 ih sa otoka Brača. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 426 osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

12:35 Na području Sisačko-moslavačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na županijskom području još su četiri pacijenta oboljela od ove bolesti. Oni su klinički dobrog stanja, čekaju se samo rezultati laboratorijske obrade uzetih obrisaka na SARS-CoV-2 virus.

11:04 Zagrebačka županija nema novooboljelih i to je deseta županija koja do sada nema novozaraženih. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije tri tjedna nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

10:40 Zadarska županija nema novooboljelih. Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, broj ozdravljenih na današnji dan na području Zadarske županije je 85. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 31 uzorak, a od početka epidemije 2452 uzorka. U samoizolaciji je 16 stanovnika, a nadzor je istekao za 3853 osobe.

10:39 Primorsko-goranska županija nema novozaraženih. Ozdravio je još jedan pacijent. Trenutačni ukupni broj pozitivnih osoba je 11, dok ih je dosad ozdravilo 60. Novozaraženih slučajeva nema već 27 dana uzastopno.

10:30 Šibensko-kninska županija nema novozaraženih, tako da je broj oboljelih u županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata. Od ukupnog broja oboljelih još se devet osoba oporavlja, i to tri s područja općine Biskupija i po dvije osobe s područja Drniša, Šibenika i općine Murter-Kornati.

10:20 Ličko-senjska županija je bez novozaraženih. Županija 31. dan zaredom nema novooboljelih. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 25 osoba, od čega je pristiglo 17 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati za 8 uzetih uzorka.

Ukupno su oboljele 22 osobe, od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus provedeno je nad 419 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe. Od 18. svibnja katamaran na liniji Novalja - Rab - Rijeka i obratno započeo je sa plovidbom.

9:58 Crikvenica je ukinula obvezno nošenje maski. Odluku je priopćio Stožer civilne zaštite Grada Crikvenice. 

9:50 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 66 osoba. Dosad je pristiglo 65 nalaza koji su negativni. Čeka se rezultat za još jedan nalaz. Kroz drive-in bit će testirano 44 osoba.

Ukupno su testirane 2322 osobe. Pod mjerama samoizolacije i dalje se nalaze tri osobe. U OB-u Karlovac hospitalizirane su 194 osobe, 120 ih je pregledano kroz hitni ambulantni pregled, a u poliklinici 1600. U bolnici Duga Resa hospitalizirano je 107 pacijenata, u OB-u Ogulin 47 pacijenata, a pregledano je 140 osoba.

9:39 Osječko-baranjska županija nema novooboljelih. Ni jedan od 180 uzoraka koji su u posljednja 24 sata testirani nije bio pozitivan, pa je već jedanaesti dan Osječko-baranjska županija bez pozitivnih nalaza, odnosno ne povećava se broj oboljelih sa 131 osobe.

Još je jedna osoba izliječena, te ukupan broj izliječenih sada iznosi 110 osoba. Nije bilo ni tragičnih završetaka oboljenja, pa broj preminulih od koronavirusa ostaje na osam. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek tako se danas ujutro nalaze samo dva pacijenta, dok je 11 pozitivnih osoba na kućnom liječenju.

9:04 Nacionalni stožer civilne zaštite danas neće održati konferenciju za medije, već će poslati priopćenje. 

9:03 Slovenija je ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske. Više o tome OVDJE.

8:57 Virovitičko-podravska u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Testirana ja 31 osoba na koronavirus i svi su uzorci bili negativni. Tako Virovitičko-podravska županija sedamnaesti dan zaredom nema novozaraženih. Ukupno je do sada s područja županije testirano 990 ljudi.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo.

8:45 U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata ispitana su 104 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus.

8:35 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona free, što znači da nema zaraženih osoba. Jučer je testirano 26 ljudi i svi su negativni. Prošlo je već 34 dana kako u županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i sve su ozdravile.

8:00 U ponedjeljak je u Hrvatskoj potvrđeno dvoje novozaraženih koronavirusom, a već tri dana nitko nije preminuo, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Trenutačno je u Hrvatskoj potvrđeno da je ukupno 2228 osoba zaraženo koronavirusom, a 1946 ih je ozdravilo. Preminulo je 95 osoba.

Nacionalni  stožer civilne zaštite poručio je da više neće biti svakodnevnih konferencija za medije, već će slati priopćenja. 

7:50 Očekuju se nalazi 150 testiranih osoba s Brača.

7:30 Resorna ministrica Vesna Bedeković za Dnevnik Nove TV otkrila je nepravilnosti koje su otkrivene u domovima. Govorila je o situaciji u domovima za starije i nemoćne. Kaže da još postoji mogućnost izbijanja virusa u tim ustanovama. Više o tome OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene