Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj 250 novih slučajeva: Zaražena korisnica doma za starije u Zagrebu, virus ušao i u šest srednjih škola

U protekla 24 sata zabilježeno je 250 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2108. Među njima je 300 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Dvije su osobe preminule.

* 250 novih slučajeva zaraze

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulo dvoje ljudi

* Aktivno je 2108 slučajeva

* Najavljeno smanjivanje izolacije s 14 na 10 dana

* Zbog zaraženih učenika u samoizolaciji su učenici srednjih škola u Zaprešiću, Dubrovniku, Metkoviću, Veloj Luci, Zagrebu i Plitvičkim jezerima

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

19:27 U Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom su zaražena četiri učenika i dva prosvjetna radnika, a u samoizolaciji je devet razreda sa 156 učenika, potvrdila je u četvrtak popodne ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

"Trenutačno u našoj županiji imamo pozitivna tri učenika u osnovnim školama i jednog učenika u srednjoj školi te po jednog prosvjetnog djelatnika u osnovnoj i srednjoj školi", rekla je Kata Krešić. Po njezinim riječima, u samoizolaciji je osam razreda sa 131 učenikom u osnovnim školama i jedan razred sa 25 učenika u srednjoj školi.

16:03 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljele osobe su s područja Pregrade, Đurmanca, Petrovskog, Radoboja, Zagorska Sela.

Na koronavirus je pozitivan i učenik Srednje školu Zlatar, pa učenici koji pohađaju isti razred 17. i 18. rujna nastavu prate online. Također, nastavu na daljinu prate i učenici razreda u Srednjoj školi Pregrada u kojem više učenika istog razreda ima lagano povišenu tjelesnu temperaturu.

Budući da je više učenika s lagano povišenom tjelesnom temperaturom bilo smješteno u učeničkom domu Srednje škole Pregrada, u domu je izvršena dezinfekcija njihovih soba i svih zajedničkih prostorija.

12:52 Od ukupno pristiglih 96 nalaza u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 . Dvije ženske osobe iz Ozlja, jedna ženska osoba iz Draganića i tri osobe iz Karlovca, dvije muške i jedna ženska osoba. U tijeku je epidemiološka obrada grupiranja osoba pozitivnih na COVID-19 koje su povezane s jednim crkvenim zborom.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 236 osoba. U samoizolaciji se nalazi 210 osoba.

12:15 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od COVID-19. Dvije su oboljele osobe iz Otočca, dvije iz općine Plitvička jezera, po jedna iz Gospića, Senja te općine Vrhovine.

U stacionaru DZ Senj preminula je osoba kojoj je posmrtno uzet bris, čiji nalaz je došao pozitivan.

Srednja škola Plitvička jezera prelazi na model C održavanja nastave (online nastava) s obzirom na to da je potvrđen pozitivan nalaz za jednog profesora i dva učenika. Učenicima istog razreda i profesorima koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelima izrečena je mjera samoizolacije. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno su oboljele 123 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega su 52 aktivna slučaja, 69 osoba je izliječeno, a dvije su preminule.

11:43 Na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od infekcije COVID-19; dvije osobe iz Šibenika, jedna iz Drniša te jedna s područja općine Tisno.

Trenutačno je 40 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. Pet osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 126 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 214 osoba.

11:35 Tijekom protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među zaraženima su jedan učenik i korisnica doma za starije, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Aktivni broj slučajeva u Zagrebu je 471, a 40 osoba je izliječeno, kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar na konferenciji za novinare.

Među novozaraženima 13 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, 23 su kontakti od prije pozitivnih, tri su slučaja uvoza iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Francuske, a tri su novooboljele osobe povratnici s godišnjih odmora.

Testiranjem je ustanovljena zaraza kod jednog učenika 2. razreda 10. gimnazije, pa je samoizolacija određena za 25 učenika njegova razreda.

Također, jedna asimptomatska korisnica doma za starije i nemoćne u Zagrebu pozitivna je na koronavirus. Šostar je izvijestio da su svi korisnici kata na kojem je bila smještena stavljeni u samoizolaciju i uzeti su im brisovi.

11:05 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 zaraženih osoba. Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Opuzena, jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Metkovića, jednoj muškoj osobi iz Konavala te jednoj ženskoj osobi iz Korčule.
Među oboljelima se nalaze i tri srednjoškolca iz Dubrovnika, Korčule i Metkovića te jedan osnovnoškolac iz Dubrovnika. Posljedično, u samoizolaciji su 23 učenika iz jedne srednje škole u Dubrovniku, 17 učenika iz srednje škole u Metkoviću, 18 učenika iz srednje škole u Veloj Luci te 22 učenika iz osnovne škole u Dubrovniku.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Preminula je jedna muška osoba (1941. god).

Izliječeno je 16 osoba – 11 iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, jedna iz Opuzena i jedna iz Ploča.

U samoizolaciji se nalazi 519 osoba.

10:21 U Zagrebačkoj županiji u četvrtak je zabilježeno 11 novozaraženih osoba koronavirusom - po troje u Velikoj Gorici i Svetom Ivanu Zelini, dvoje u Samoboru i po jedna osoba u Dugom Selu, u Bistri i Klinča Selu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas zabilježene su 634 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 449 osoba, a 13 ih je preminulo.

Trenutačno su aktivna 172 slučaja.

Od 11 novooboljelih osoba dva su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja povezana su s privatnom proslavom, jedan slučaj s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za pet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 58 osoba. U samoizolaciji je jedan razred Srednje škole u Zaprešiću zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

10:06 U protekla 24 sata zabilježeno je 250 novih slučajeva te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2108. Među njima je 300 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Dvije su osobe preminule.

Jedna osoba preminula je u OB-u Dubrovnik (M, 1941. godište) i jedna u KBC-u Split (Ž, 1932. godište), objavio je Nacionalni stožer.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14.279 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 238 preminulo, ukupno se oporavilo 11.933 osoba, od toga 243 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 8756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 242.886 osoba, od toga 5948 u posljednja 24 sata.

10:02 Prema izvješću Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 653 obrađena testa danas je 76 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita 35 osoba, po pet iz Kaštela, Sinja i Trilja, četiri iz Solina, po tri iz Podstrane i Trogira, dvije iz Imotskog te po jedna iz Baške Vode, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Hvara, Klisa, Lećevice, Marine, Omiša, Podbablja, Primorskog Doca, Prološca, Starog Grada i Supetra.

Od 76 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1264 osoba nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 49 pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se tri osobe nalaze na respiratoru. Jedna je osoba u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je ženska osoba u dobi od 88 godina. Preminula osoba uz brojne komoborbiditete bila je pozitivna i na COVID infekciju.

9:54 Na području Zadarske županije 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupnog broja pet je ženskih i šest muških osoba s područja Zadra (5), Benkovca (1) Kali (1), Poličnika (1), Privlake (1) i Vira (2).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 243 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 518 osoba, a završio je za njih 7160. Na današnji dan u toj je županiji 200 oboljelih osoba. U općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 15 pacijenata, a od toga su na respiratoru dva bolesnika.

9:52 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nisu evidentirani novi slučajevi zaraze koronavirusom.

U istom razdoblju evidentirana su četiri nova slučaja oporavka, čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 28, a tome treba pribrojiti jednog hospitaliziranog stranog državljanina i dvije hospitalizirane osobe iz druge županije. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi deset osoba, od čega je sedam osoba iz Varaždinske županije, dok se dvije osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.
Na liječenju kod kuće nalazi se 19 osoba.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirana su 193 slučaja zaraze, a dodatnih 15 slučajeva pripisuje se zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

9:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su tri nove pozitivne osobe, jedan osoba iz Vinkovaca, jedna iz Štitara i jedna iz Vođinaca. Preminulih nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 722. Od toga je 610 osoba izliječeno, a ukupno ih je 15 preminulo. Trenutačno su četiri osobe hospitalizirane zbog bolesti COVID-19.

U samoizolaciji je na području županije 331 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je pet radnika iz sustava zdravstva, dvije medicinske sestre/tehničar, jedan drugi zdravstveni radnik i dva nezdravstvena radnika. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika, četiri liječnika, pet medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i jedan nezdravstveni radnik.

9:23 U Istarskoj županiji tijekom protekla 24 sata ispitano je 308 uzoraka, od kojih su tri pozitivna. Kod dvije osobe radi se o uvezenom slučaju, od kojih je jedna strani državljanin iz Kosova, a u Hrvatskoj je iz poslovnih razloga. Za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječena je jedna osoba. Trenutačno je 48 aktivnih COVID pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 245 osoba.

9:20 U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novih slučaja zaraze. Četiri osobe proglašene su zdravima, na bolničkom su liječenju dvije osobe, a u ovom je trenutku na području županije 25 aktivnih slučajeva.

8:55 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o osobi s područja grada Garešnice.

Trenutačno je u toj županiji 66 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom jer se 13 osoba u međuvremenu oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 529 osoba.

8:18 Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 322 uzorka, od kojih je 11 pozitivno na koronavirus. Šest osoba je iz Osijeka, po dvoje iz Strizivojne i Čepina te jedna osoba iz Erduta.

Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 20 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je dvoje na respiratoru.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 76 novih kontakata, pa je na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji 338 ljudi.

8:10 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 176 uzoraka, od kojih je 12 pozitivnih.

Trenutačno je aktivno 127 slučajeva zaraze koronavirusom, 117 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 531, a ukupno je testirano 7768 osoba.

Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba.

8:06 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja općine Lekenik koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

8:00 U Primorsko-goranskoj županiji danas je osam novozaraženih osoba i 11 ozdravljenih. Aktivna su 94 slučaja bolesti COVID-19. U samoizolaciji je 317 osoba. Sve zaražene osobe kontakti su ranije zaraženih i među njima je i troje pozitivne djece s blagim simptomima.

Ukupno su od početka epidemije umrle četiri osobe.

7:51 Među oboljelima 293 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 20. Stožer je izvijestio da je preminulo šest osoba, pa je ukupan broj umrlih 236. U samoizolaciji je trenutačno 8505 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14.029 osoba zaraženih novim koronavirusom, a dosad se oporavilo 11.690 ljudi.

7:50 Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u srijedu je izjavio da je Hrvatska po smrtnosti od COVID-19 deseta po redu među zemljama Europske unije te je za kraj tjedna najavio odluku o skraćivanju s 14 na deset dana izolacije zaraženih koronavirusom.

"Smrtnost u Hrvatskoj je oko 55 na milijun stanovnika. Mi smo deseti po redu od zemalja EU-a, negdje smo na sredini EU-a po tome", rekao je Capak u Dnevniku Nove TV govoreći o smrtnosti od koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene