Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Nacionalni stožer: Nismo premašili jučerašnji crni rekord, Hrvatska ima 162 novooboljele osobe, preminulo dvoje ljudi

Koronamjere na plažama - 5
Koronamjere na plažama - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Koronamjere na plažama - 5 Galerija 1/1 >>
Hrvatska u subotu ima 162 novooboljele osobe. Dvoje ljudi je preminulo.

-U Hrvatskoj je ukupno 6420 zaraženih koronavirusom

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

-Preminulo je 165 ljudi 

Tijek događanja pratite u nastavku:

15:06 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je šestoro zaraženo izvan županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku.

Među novozaraženima su tri djevojke i žena srednje dobi te četiri mladića i muškarac srednje dobi. Troje ima prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutačno nalazi u Dubrovniku, a jedna osoba u Pločama. Od preostalih, tri osobe su iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Janjine. Među zaraženima je i djevojka iz Zagreba koja je napustila županiju.

14:03 U protekla 24 sata zabilježena su 162 nova slučaja zaraze, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1062. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Dvije su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6420 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 165 preminulo, a 5193 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 3702 osobe. Do danas je ukupno testirano 136 280 osoba, od toga 1538 u posljednja 24 sata.

13:58 Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najvećim dijelom riječ je o mladim osobama i osobama srednje životne dobi rođenim između 1979. i 2001. godine za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta. U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima, a kod nekoliko starijih osoba , rođenim između 1943 i 1949.god., zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar.

Novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (6), Grada Biograda na Moru (4), Grada Paga (1), te općina Privlaka (1), Stankovci (2), Kolan (1), Novigrad (3), Sveti Filip i jakov (1) i Pakoštane (1).

13:29 U Karlovačkoj županiji sedam je novozaraženih osoba, dvije su kontakti ranije oboljelih, a za četiri traje epidemiološka obrada, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, apelirajući na odgovornost mladih čije su objave na društvenim mrežama "neodgovorne i zato opasne".

Zaražene su tri mlađe žene i jedan mladić, dva muškarca srednje i jedan starije dobi. Šestero njih su iz okolice Karlovca, a jedan je muškarac u karlovačku bolnicu došao na liječenje iz Velike Kladuše u BiH gdje živi, iako mu je prebivalište na području Primorsko goranske županije. O njegovoj je hospitalizaciji obaviješten Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.

12:40 Od bolesti COVID-19 tri su novooboljele osobe u posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji, a sve su ljetovale u Vodicama, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. U priopćenju se navodi da su u protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirane tri novooboljele osobe. Sve tri osobe ljetovale su u Vodicama koje je Stožer civilne zaštite evidentirao kao novo žarište.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.

Napomenuli su da su do sada ukupno obavljena 2504 testiranja na koronavirus. Iz Stožera su također obavijestili javnost da je, što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija u zelenoj zoni što znači da trenutačno za hrvatske građane nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice.

12:35 U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije nema novih oboljenja.

11:27 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 7 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 52 osobe, a ukupno je testirano 4186 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 51 uzorak, dva uzorka su pozitivna na korona virus (COVID-19).

11:26 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba COVIDOM-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i u tijeku je epidemiološko istraživanje.

11:06 Prvi smrtni slučaj od Covida-19 u Varaždinskoj županiji. Preminula je 87-godišnja žena. U opću bolnici Varaždin, primljena je radi ozljeda prsnoga koša. Nije pokazivala nikakve znakove bolesti, ali je ranije bolovala od srčane i plućne bolesti.

Na području Varaždinske županije tri su nova slučaja koronavirusa. Radi se o mlađim ljudima koji su se vratili s ljetovanja.

10:56 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osamnaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici.

Od ukupno 18 oboljelih iz Šibenika ih je 11, iz Knina 3, iz Vodica 2 i po jedna osoba iz Kistanja i Bilica. S današnjim danom u našoj županiji 66 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 85 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Kod većine novooboljelih moguća je izloženost u klubovima i na svadbama, zato  iz lokalnog Stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

10:40 U Gradu Zagrebu je 47 novozaraženih osoba u posljednja 24 sata, potvrdila je za N1 Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

10:29 Od ukupno 595 obrađenih testova danas je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju sa područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 23, Solina 1, Imotskog 1, Ciste Provo 1, Podbablja 1, Sinja 1, Makarske 1, Omiša 1 i Dugog Rata 1.

Uz 31 novooboljelu osobu pozitivnu na Covid infekciju sa područja Splitsko-dalmatinske županije još su četiri osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to 2 osobe iz Zagrebačke županije, 1 osoba iz grada Zagreba i 1 osoba iz Osječko-baranjske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu.

Od 31 novooboljele osobe sa područja Splitsko dalmatinske županije 6 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

10:26 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih. Od 18 testiranih osoba u zadnja 24 sata, svi brisevi bili su negativni.

10:25 Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi u subotu Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na covid-19 ispitao 234 brisa. "Radi se o osobi iz mjere samoizolacije koja je bliski kontakt s pozitivnom osobom", priopćio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

U protekla 24 sata u Istri su izliječene dvije osobe, a trenutno je 20 aktivnih na koronavirus pozitivnih osoba. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 145 osoba.

9:20 Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe. Riječ je o mladim ljudima, jedan je povratnik iz inozemstva bez simptoma, drugi s blažim simptomima - vratio se sa ljetovanja po Dalmaciji.

9:19 Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 197 uzoraka od kojih su 10 bili pozitivni na koronavirus. Šest novooboljelih osoba je s područja Osijeka, a po dvije osobe su iz Našica i Đakova. Po životnoj dobi opet je riječ o osobama mlađe dobne skupine; najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 25 pacijenta oboljelih od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru. Mjera samoizolacije jučer je određena za čak 70 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 242 osobe.

9:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja općine Hrvatska Dubica. 

9:10 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba (4 osobe iz Vinkovaca i 1 osoba iz Novih Jankovaca), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 545, od kojih su 384 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 110 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6753. U samoizolaciji na području županije je 231 osoba. 

7:76 U petak je zabilježeno 208 novih slučajeva zaraze te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 961. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Dvije su osobe preminule.

7:75 Ministar Zdravstva Vili Beroš u Jelsi je kazao kako moramo biti korak ispred virusa te da su žarišta pod kontrolom nakon što je u Hrvatskoj zabilježen rekordan broj novozaraženih. Više o tome OVDJE. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene