Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Preminulo čak 7 osoba, potvrđen 261 novi slučaj: U jednoj županiji najviše novozaraženih od početka epidemije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je u Hrvatskoj sa sedmero preminulih zabilježen crni rekord smrtnih slučajeva od koronavirusa. Potvrđen je 261 novi slučaj zaraze.

* Preminulo sedam osoba u posljednja 24 sata

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Potvrđen 261 novi slučaj zaraze

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

16:25 U Virovitičko-podravskoj županiji 16 je novooboljelih od koronavirusa, najviše u jednim danu od početka epidemije, i među njima je sedmero zdravstvenih djelatnika, a 71-godišnja žena umrla je u virovitičkoj bolnici, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Uz koronu teško je bolovala od dijabetesa, visokoga krvnog tlaka, te kardioloških problema. Ona je druga osoba s područja Virovitičko-podravske županije koja je umrla od bolesti covid-19. Od 16 novozaraženih, njih sedmero su zdravstveni djelatnici. Epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili.

Iz Opće bolnice Virovitica, potvrdili su kako su trenutno 22 djelatnika u samoizolaciji - tri liječnika, 17 medicinskih tehničara ili sestara, te dvoje iz pratećeg osoblja, dok je 11 razvilo simptome bolesti.

U bolnici tvrde da nakon preraspodjele posla sve zdravstvene usluge pacijentima nesmetano pružaju kao i do sada, izvijestio je Stožer.

Od ostalih devetero novozaraženih, četvero su djeca, po dvije osobe su srednje i starije životne dobi, dok je jedan adolescent. Njih sedmero ima blaže simptome bolesti, jedan je asimptomatski, a kod jedne osobe se pojavila upala pluća.

14:12 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu i tri žene iz Dubrovnika, za muškarca i dvije žene utvrđena je epidemiološka veza. Zaražena su i tri muškarca i jedna žena iz Metkovića, za dvojicu muškaraca i za ženu je utvrđena epidemiološka veza, kao i dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke, od kojih jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Pozitivni su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Ploča i za oboje je utvrđena epidemiološka poveznica, te jedna muška osoba iz Opuzena za koju je također utvrđena epidemiološka veza.

Među osam izliječenih njih četiri je iz Dubrovnika, dvoje iz Metkovića, a po jedan iz Ploča i Župe dubrovačke.

13:47 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus, sa prebivalištima na području Grada Krapine, Općine Bedekovčina, Općine Đurmanec, Općine Petrovsko i Općine Zagorska Sela.

Tri od pet novooboljelih bili su u samoizolaciji. U istom su razdoblju ozdravile četiri osobe, dok je pristigao i 51 negativan nalaz, a još uvijek se čekaju rezultati za 8 uzoraka.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 53. U samoizolaciji se nalazi 195 osoba.

13:22 Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima šest žena i sedam muškaraca, a 10 novozaraženih je s područja Zadra te po jedna osoba iz Benkovca, Posedarja i Poličnika.

12:41 U Karlovačkoj je županiji šestero novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražen je jedan mlađi muškarac iz Duge rese i jedan stariji muškarac iz Karlovac te četvero ljudi iz Slunja.

11:21 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 10 je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je županijski Stožer.

Šestero novooboljelih kontakti su ranije oboljelih osoba. Među novooboljelima jedan je učenik pohađao nastavu u Osnovnoj školi Velika Pisanica, zbog čega dva razreda i njihovi razrednici biti stavljeni u samoizolaciju.

Od novozaraženih osoba njih sedam je s područja grada Bjelovara, te po jedna s područja općina Veliko Trojstvo, Velika Pisanica Rovišće.

11:01 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od COVID-19 infekcije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o jednoj osobi srednje životne dobi iz Šibenika i jednoj starije životne dobi iz Knina koja je kontakt ranije oboljele osobe.

10:52 Stožer civilne zaštite Međimurske županije priopćio je da su od 112 obrađenih uzoraka njih dva pozitivna na COVID-19. 

10:49 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Desetero novooboljelih je s područja Slavonskog Broda, a po jedna novozaražena osoba je s područja općina Oriovac, Klakar i Podcrkavlje.

Zbog jednog pozitivnog učenika u samoizolaciju je stavljen cijeli razred jedne srednje škole s područja Brodsko-posavske županije.

10:39 U Primorsko-goranskoj županiji danas su dvije novozaražene osobe.

Devet osoba je ozdravilo, a u županiji je trenutno 116 aktivnih slučajeva.

U KBC-u Rijeka smješteno je 12 osoba, 104 ih jena kućnom liječenju. U samoizolaciiji je397 osoba .

10:20 Osam je novih slučajeva zaraze potvrđeno u Zagrebačkoj županiji, objavio je županijski Stožer.

Troje novooboljelih je iz Velike Gorice, a ostali su iz Svete Nedelje, Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline te općina Žumberak i Dubrava.

Od osmero novooboljelih, četvero su kontakti prethodno oboljelih, dva su slučaja povezana s boravkom u bolnici, a jedan s privatnom proslavom. Za jednog je novozaraženog nejasno gdje se zarazio.

10:17 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 48 novooboljelih osoba pozitivno na COVID-19 infekciju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Iz Splita je 27 novoobljelih osoba, četvero ih je iz Imotskog, po troje iz Dugopolja, Kaštela i Solina, dvoje iz Sinja te po jedna novozaražena osoba iz Dicma, Makarske, Muća, Podbablja, Prološca i Trilja.

Od 48 novooboljelih osoba s područja županije njih 16 su kontakti prethodno zaraženih, dok se još epidemiološki obrađuje.

U protekla 24 sata u KBC-u Split preminula su četvorica muškaraca, od čega ih je troje u dobi od 77, 87 i 94 godine s podurčja Splitsko-dalmatinske županije te jedan pacijent iz Brodsko-posavske županije u dobi od 77 godina.

10:06 ''U posljednja 24 sata zabilježen je 261 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2429. Među njima je 313 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Sedam je osoba preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13368 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 218 preminulo, a 10721 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8955 osoba.

Do danas je ukupno testirano 216 495 osoba, od toga 5690 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

9:59 U Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđeno novih 49 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivno oboljelih 544, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Među novooboljelima, njih 13 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 osobe su kontakti od prije pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

"Tri su osobe došle iz BiH i jedna iz Francuske. Tri su novooboljele osobe iz azila, pa ih je sada ukupno četiri, a jedna je bila sudionik automobilističkog događanja (Zagreb-Novalja/Split)", navode u priopćenju.

Jučer je testirano 780 osoba, a zbog novih oboljenja, izrečena je mjera samoizolacije za 186 osoba.

Iz Stožera napominju da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na Zagreba negativni na SARS-CoV-2. Također, nije bilo pozitivnih nalaza učenika i nastavnika pa tako niti novih samoizolacija po razredu.

Trenutno su u Zagrebu djeca četiri razreda u samoizolaciji, u tri osnovne i u jednoj srednjoj školi.

9:56 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon pristiglih nalaza na području županije nema novih slučajevazaraze virusom SARS-CoV-2.

Jedna osoba je proglašena zdravom, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 42 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 188 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalaze 132 osobe.

9:41 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19.

Oboljela osoba je s područja općine Perušić i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno je oboljelo 107 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 47 aktivnih slučaja, 59 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirane su 23 osobe.

9:29 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 3 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 osoba iz Privlake, 1 iz Mirkovaca, te 1 strani državljanin koji trenutno boravi u Gunji). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 686, od kojih je 589 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 107 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 9440.

U samoizolaciji na području županije je 226 osoba.

9:17 Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

U jednom slučaju riječ je o osobi koja je od ranije u samoizolaciji zbog kontakta s ranije zaraženom osobom.

Osim toga, zaražen je jedan državljanin iz Maroka koji je član sportske ekipe smještene u Poreču. Testirani su i ostali članovi sportske ekipe i njihovu su nalazi negativni na COVID-19.

Istarski stožer je i u petak izvijestio o jednom zaraženom sportašu iz Maroka smještenom u Poreču.

9:15 Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata testirano je 226 uzoraka, od čega ih je osam pozitivno na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zašaite.

Među osam novoobljelih troje ih je iz Osijeka, dvoje iz Đakova te po jedna novozaražena osoba iz Valpova, Čepina i Semeljca.

9:12 MUP podsjeća građane da je od 1. rujna ponovno u funkciji broj 113.

Pozivom na taj broj građani svakog dana od 8 do 21 sat mogu dobiti sve korisne informacije vezane uz koronavirus.

9:09 U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

8:35 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

7:42 Vladin savjetnik za koronavirus, epidemiolog Branko Kolarić otkrio je hoće li se smanjivati broj dana samoizolacije te objasnio zašto bi bilo bolje da se skraćuje vrijeme izolacije zaraženih, ali ne i samoizolacije kontakata oboljelih osoba. Više o tome doznajte ovdje.

7:35 Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak odluke o uvođenju nužnih mjera za Zagrebačku i Virovitičko-podravsku županiju, dok se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji produljuju postojeće mjere. Nove se mjere uvode na prijedlog županijskih Stožera civilne zaštite, a o kojim je mjerama riječ doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene