Obavijesti Video Pretražite Navigacija
117 novooboljelih, troje umrlih

Najviše zaraženih u Dalmaciji i Zagrebu: Virus ušao u Klaićevu bolnicu, šest malih pacijenata u izolaciji, jedna županija traži uvođenje strožih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nova školska godina počela je uz primjenu epidemioloških mjera.

- Hrvatska ima 12.081 slučaj zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

- Preminula je 201 osoba

- Oporavilo se 9266 ljudi

14:04 U Virovitičko-podravskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o ženi, muškarcu i djetetu s blagim simptoma bolesti, a jedna od zaraženih osoba je zdravstveni djelatnik.

U protekla 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije testirana je ukupno 51 osoba. Negativno je 46 nalaza, a za dvije osobe testiranje se mora ponoviti. Od početka epidemije zaraženo je 90 osoba, od kojih je 38 još aktivno.

13:42 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za četiri muške i tri ženske osobe poznata je epidemiološka veza), jedna ženska osoba iz Stona (kontakt) te jedna muška osoba iz Konavala. Preminula je jedna osoba iz Orebića.

13:39 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe zaražene koronavirusom, s prebivalištima na području grada Krapine (1), općine Gornja Stubica (1), općine Kumrovec (1) i općine Zagorska Sela (1). U istom su razdoblju ozdravile četiri osobe, s područja Krapine (2), općine Gornja Stubica (1) i općine Hum na Sutli (1) te je pristiglo i 50 negativnih nalaza, dok se za jedan uzorak još uvijek čekaju rezultati.

13:17 Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je najavio kako će odluka o ograničenju radnog vremena noćnih klubova do ponoći biti produžena. Više o tome OVDJE.

12:40 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 14 novih slučajeva zaraze. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (8), općina Bebrina (2) te po jedna osoba u općinama Nova Kapela, Gornja Vrba, Podcrkavlje i Bukovlje.

Ukupan broj zaraženih iznosi 456, dok je broj aktivnih slučajeva 103 (8 aktivnih osoba manje u odnosu na prethodni dan). 

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području županije na danas održanoj sjednici županijskog Stožera utvrđen je prijedlog izmjena i dopuna Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije te je upućen na usvajanje nacionalnom Stožeru civilne zaštite s prijedlogom primjene od 9. rujna 2020. godine.

Iz stožera su potvrdili da u Brodsko-posavskoj županiji samo jedna osnovna škola nije započela s redovnom nastavom, učenici škole iz Slavonskog Broda do 16. rujna nastavu će imati online (model C). U toj školi jedna je učiteljica pozitivna na koronavirus, a prethodno je bila na sjednici nastavničkog vijeća.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić rekao je da je trenutačno 11 djelatnika te bolnice pozitivno, a 36 ih je u samoizolaciji.

12:37 U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih. 

11:57 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata petero je novooboljelih od COVID-19. Oboljele su osobe iz Otočca. Ukupno je oboljelo 87 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 35 aktivnih slučaja, 51 osoba je izliječena, a jedna je preminula. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba.

11:40 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze virusom, a u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek provedeno je testiranje ukupno 175 uzoraka. Pozitivne osobe mlađe su životne dobi (22 godine) s prebivalištem u Belom Manastiru.

11:20 Grad Zagreb ima 26 novooboljelih, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba. "Jedan od njih je djelatnik Dječje bolnice u Klaićevoj", izvijestio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Od 26 novozaraženih osoba njih 16 zarazilo se u kontaktima s ranije oboljelim osobama, a tri su slučaja uvezena. 

"Virus je ušao u Klaićevu bolnicu. Pozitivan je jedan djelatnik, ali je zbog njega otišlo u izolaciju 14 zdravstvenih djelatnika i šest malih pacijenata", rekao je Šostar. Izvijestio je da sada u Zagrebu ima 625 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u samoizolaciji je 1649 osoba, pri čemu je u posljednja tri dana u samoizolaciji završilo njih 308. Tijekom tri prethodna dana u Zavodu su na koronavirus testirane 1484 osobe, od čega u nedjelju njih 560.

10:43 Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih osoba. Trenutačno je 70 aktivnih slučajeva oboljenja od infekcije COVID-19, od toga se osam osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovana su dva uzorka za testiranje na virus SARS-CoV-2.

10:39 U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata tri su osobe novooboljele od bolesti COVID-19. Po jedna novooboljela osoba zabilježena je u Samoboru, Zaprešiću i Dugom Selu. Od tri novooboljele osobe jedan je kontakt prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, dok je za jedan nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 15 osoba.

10:09 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, dok se pet nalaza još čeka. Riječ je o osobi s područja grada Bjelovara, povezanoj s dosad poznatim slučajevima zaraze.

Četiri su se osobe u međuvremenu oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. Trenutačno su na području Bjelovarsko-bilogorske županije 53 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 270 osoba.

10:07 Splitsko-dalmatinska županija ima 31 novi slučaj zaraze od ukupno 329 obrađenih testova, i to iz Splita 16, iz Solina tri, iz Kaštela devet te po jedna osoba iz Dugog Rata Dugopolja i Klisa.

Od 31 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 14 njih kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1411 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 74 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split, dok se šest osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba u dobi od 86 godina. Preminula osoba uz ostale je komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

10:00 U posljednja 24 sata zabilježeno je 117 novih slučajeva zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2614. Među njima je 307 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata.

Tri su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 12.081 osoba zaražena novim koronavirusom. Od toga je 201 osoba preminula, a 9266 ih se oporavilo. U samoizolaciji je trenutačno 8819 osoba.

9:36 Lokalni stožeri do sada su javili o 19 novozaraženih. 

9:35 Na području Zadarske županije osmero je novozaraženih koronavirusom. Riječ je o šest ženskih i dvije muške osobe s područja Zadra (4) te općina Sukošan (1) i Preko (1). Među novozaraženima je i dvoje stranih državljana (Austrija i Njemačka) koji će izolaciju provesti na području Zadra. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 170 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 714 osoba, a istekao je za njih 6710.

9:28 Lokalni stožeri do sada su javili o 11 novooboljelih. 

9:27 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 4 su nove pozitivne osobe na COVID-19 (iz Cerića, Vinkovaca, Mirkovaca i Štitara). Preminulih nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 665, od toga je 570 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih. Trenutačno je u županiji 12 osoba hospitalizirano zbog COVID-19.

9:04 Koprivničko-križevačka županija ima jedan novi slučaj zaraze, a riječ je o osobi mlađe životne dobi s križevačkog područja. Jedna osoba proglašena je zdravom, na bolničkom su liječenju tri osobe, a u ovom trenutku na području županije ukupno je 35 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 107 osoba.

8:55 U Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih, a trenutačno je aktivno 88 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 83 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a pet ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 231, a ukupno je testirano 6520 osoba. 

8:46 Istarska županija ima tri novozaražene osobe. U jednom slučaju radi se o osobi iz mjera samoizolacije. Kod dvije osobe riječ je o uvezenom slučaju (kontinentalna Hrvatska). Izliječeno je šest osoba. Trenutačno je 59 aktivnih COVID pozitivnih osoba.

8:27 U Primorsko-goranskoj županiji jedan je novozaraženi. Koronu imaju i dva migranta u toj županiji, koji ne ulaze u službenu statistiku zaraženih. Devet je osoba ozdravilo. 

8:26 U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Jedna je iz Novske, a druga iz Petrinje.

8:24 U ponoć ističe odluka Nacionalnog stožera kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova do ponoći. Od ponoći barovi i klubovi mogu raditi kao i prije odluke donesene 14. kolovoza, produljene 27. kolovoza s rokom do 7. rujna.

8:19 U najmanje osam škola zbog zaraze zaposlenika ili osoblja učenici će prva dva tjedna nastavu pratiti online.

8:03 Počela je nova školska godina 2020./2021., a nastava će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, provoditi prema tri modela koja je izradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Prema trenutačnim podacima Ministarstva, u školske klupe sjeda ukupno 459.800 učenika. Više o tome OVDJE.

8:00 U Hrvatskoj je  u nedjelju bilo 225 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula. Trenutačno je 2758 oboljelih. Na bolničkom je liječenju gotovo 300 ljudi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene