Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Zbog promjena režima ulaska u Sloveniju: Županije objavile lokacije i cijene testiranja

Koronavirus, Hrvatska - 5
Koronavirus, Hrvatska - 5 DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Koronavirus, Hrvatska - 5 Koronavirus, Hrvatska - 5 Foto: DNEVNIK.HR Koronavirus, ilustracija - 4 Koronavirus, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 3 Koronavirus, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus, ilustracija - 2 Koronavirus, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +7 Koronavirus, ilustracija - 1 Galerija 1/12 >>
U posljednja 24 sata zabilježeno je 549 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2955. Među njima su 1203 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 106 pacijenata. Preminulo je 16 osoba.

* Potvrđeno 549 novih slučajeva

* Preminulo 16 osoba

* Dosad zaraženo 234.153 ljudi

* Preminulo 5106 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

 

14:00 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Preminule su dvije osobe

Pozitivne osobe editentirane su po jedna u Donjoj Stubici, Klanjcu, u Općini Hum Na Sutli, Općini Lobor, Općini Marija Bistrica i u Općini Sveti Križ Začretje, dok su po dvije pozitivne osobe iz Grada Zlatar, Općine Hrašćina te iz Općine Jesenje.

U samoizolaciji se nalaze 683 osobe. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 12 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 36 pacijenta pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je jedan na respiratoru.

Vezano za promjenu režima ulaska u Republiku Sloveniju, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije će 6. i 7. veljače 2021. godine provoditi antigenska testiranja prvenstveno za potrebe dnevnih migranata u vremenu 8.00-12.00 sati, na adresi Zivtov trg 3, Zabok. Cijena testiranja je 150,00 kn

13:03 U Međimurskoj županiji testirane su 154 osobe, od čega je evidentirano 20 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u, što je 13% pozitivnih od broja testiranih.

''Svi pokretni korisnici mogu ostvariti svoje posjete isključivo u vanjskim prostorima domova, uz prethodnu najavu i poštivanje epidemioloških mjera. Nepokretni korisnici, također uz najavu, mogu primati posjete u trajanju od 15 minuta, nošenje propisane zaštitne opreme te pridržavanje epidemioloških mjera. Osobama kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom i osobama koje su preboljele virus COVID-19 dopušten je izlazak iz domova'', priopćila je pojasnila ravnateljica Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec Štefica Martinez.

Zbog najave Vlade Republike Slovenije i obavijesti s graničnog prijelaza o nužnosti negativnog testa na koronavirus prilikom prelaska slovenske granice, župan Matija Posavec izvijestio je da su na području Međimurske županije organizirana izvanredna testiranja. Osim PCR testa, prilikom prelaska granice vrijedit će i brzi antigenski test. Tim povodom bit će organizirano brzo testiranje antigenskim testovima u prostorima hitne medicine u Murskom Središću i u Čakovcu u COVID ambulantama na parkiralištu Svetojelenske ceste, gdje se i sada odvija testiranje. Brzo testiranje odvijat će se ovog vikenda, u subotu i nedjelju od 08:30 do 12:00 sati, a cijena testiranja je 100 kuna.

12:44 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 91 novooboljela osoba. Iz Omiša, Sinja, Trilja, Trogira, Brela, Dicma, Hrvaca, Jelse, Marine, Okruga, Podbalja, Postira, Sućurja i Šestanovca po jedna osoba, u Imotskom, Muća i Podstrane po dvoje, u Klisu troje, u Solinu petero, u Kašteli i Baškoj Vodi šestero te iz Splita 46.

Ukupno 1504 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 97 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

12:17 U Primorsko-goranskoj županiji je 41 novooboljela osoba te je broj aktivnih slučajeva 526. Preminula je jedna osoba. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 469 uzoraka. Udio pozitivnih unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 8,7 %. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom liječenju nalaze se 22 pacijenata.

''U najavi je dolazak većih količina cjepiva tako da bi od 15. veljače krenuo novi ciklus cijepljenja 1. dozom u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, a u ožujku i osoba starijih od 65 kao i kroničnih bolesnika'', rekao je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević.

''Ovo su brojke koje ohrabruju i nastavkom kampanje cijepljenja uz dolazak većih doza cjepiva, za očekivati je da ipak ulazimo u epidemiološki mirnije razdoblje“, naglasio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

12:04 U Istarskoj županiji pozitivno je šest osoba od ispitana 223 uzorka brisova na COVID-19. Za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Trenutačno je 49 aktivnih COVID-19 pozitivnih. U samoizolaciji se nalazi se 688 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 24 bolesnika, od toga ih je pet u respiracijskom centru.

Sukladno Odluci o izmjeni Odluke o načinu ulaza u Republiku Sloveniju radi kontrole zaraze i širenja bolesti COVID-19 od 4. veljače 2021. godine Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije, prema kojoj svi koji iz bilo kojeg razloga putuju u Republiku Sloveniju, osim u tranzitu, na graničnom prijelazu trebaju imati PCR test, ili brzi antigenski test ne stariji od 7 dana – po novome.

Radi iskazane potrebe, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja lokalno u Buzetu, Umagu i Poreču, i u subotu 6. veljače 2021. godine. Sve informacije možete dobiti na navedenim kontaktima i mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

11:30 Detalje s konferencije Nacionalnog stožera pogledajte OVDJE.

11:26 U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata sedmero je novooboljelih. Tri oboljele osobe su s područja Gospića te po dvije oboljele osobe s područja Otočca i Novalje. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi devet osoba, a aktivno je 273 mjera samoizolacije, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.

11:25 U Varaždinskoj županiji evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze, a u posljednjih tjedan dana ukupno 147 novih slučajeva. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 67 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 21 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, troje u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 34 osobe su u Klenovniku od kojih jedna na respiratoru i devet u Novom Marofu.

11:14 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom (deset utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, šest iz Konavala, tri iz Ploča, po dvije iz Blata i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području županije. Hospitalizirane su 24 osobe.

Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji. U samoizolaciji je 829 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od čega su dva kršenja mjera zabilježena na granici, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

10:55 U Šibensko-kninskoj županiji je devetero novozaraženih.
Trenutno je 109 aktivnih slučajeva. U šibenskoj bolnici liječi se 14 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

10:38 U Karlovačkoj županiji je 14 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR+ antigensko). U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo: 6530 osoba (PCR testiranje) te 1406 osoba (brzi test za detekciju antigena). Hospitalizirana su 33 COVID pozitivna pacijenta (OB Ogulin-deset, OB Karlovac-23). Na respiratoru se nalaze dvije osobe. U samoizolaciji se nalazi 250 osoba, a prijavljena su tri kršenja mjere samoizolacije.

10:30 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 11 novih slučaja zaraze. Na bolničkom se liječenju trenutno nalazi 39 osoba.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 potvrđena je kod 5899 osoba.

10:29 U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 37 novozaraženih te je danas na tom području aktivno 506 slučajeva, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je na području Velike Gorice gdje je zabilježeno šest novih slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima dva razredna odjeljenja. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava se održava na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika.

09:42 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 16 novozaraženih, od kojih je 15 pozitivnih na PCR testiranju, a jedan na brzom antigenskom testu (pet osoba iz Vinkovaca, po dvije iz Borova i Novih Mikanovaca te po jedna iz Bršadina, Cerića, Petrovaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Trpinje i Vukovara). Preminule su dvije osobe.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 8413, od toga je 8099 osoba izliječeno, a ukupno ih je preminulo 189. Trenutačno je u županiji 30 hospitaliziranih. U protekla 24 sata testirane su 184 osobe, a ukupno je do sada testiranih na području županije 40.595.

09:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji 12 je novooboljelih. Riječ je o osam osoba iz Siska, tri iz Petrinje te jednoj iz Popovače, izvijestio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

09:20 Na području Zadarske županije je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Biogradu, Benkovcu, Škabrnji, Zemuniku i u općini Polača je po jedna oboljela osoba, u Ražancu su tri, u Ninu četiri, Poličniku sedam i u Zadru njih 12.

Većina novooboljelih kontakti su prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 243 uzorka, pod aktivnim je nadzorom 999 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 35 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 28 pacijenata, od toga je jedan na respiratoru, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

8:47 U Osječko-baranjskoj županiji testirano je 213 uzoraka, od kojih je 17 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su četiri osobe u dobi od 67 do 93 godine.

Sedam novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, tri Našica, dvije su iz Gorjana, a po jedna iz Đakova, Kneževih Vinograda, Popovca, Valpova i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 81 pacijent obolio od COVID-19, 60 ih je u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je desetero na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 21 pacijent. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji su trenutačno 722 osobe, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

08:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula. Troje je novooboljelih iz Rovišća, po dvoje iz Čazme i Nove Rače, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Bjelovaru, Daruvaru, Hercegovcu i Velikom Trojstvu.

Trenutačno je na liječenju 37 pacijenata, od kojih je njih dvoje na respiratoru. Na opservaciji je 28 pacijenata. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 399 osoba.

07:56 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivan 81 slučaj zaraze koronavirusom, 71 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 164 osobe, a ukupno je testirano 27.535 ljudi. Na posljednjem testiranju obrađeno je 68 uzoraka, od kojih je 5 pozitivnih.

07:40 Slovenija uvodi stroži režim prelaska granice, a hrvatski radnici zbog toga bi mogli biti u ozbiljnom problemu. Više o tome OVDJE.

07:00 U četvrtak je zabilježeno 516 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 2974. Među njima je 1196 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 101 pacijent. Preminulo je 18 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 234.153 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5106 preminulo, ukupno se oporavilo 226.073 osoba, od toga 450 u četvrtak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene