Prvi noćni vlak sa češkim turistima koji je sinoć krenuo iz Praga došao je u Rijeku.

Galerija


U Rijeku je stigao vlak kompanije RegioJet CZ s 500 čeških i slovačkih turista. Do Hrvatske će ovaj posebni vlak za odmor do 11. srpnja voziti tri puta tjedno, a onda i svakodnevno do kraja kolovoza. 

Vezani članci Ivo Ivić ''Ovo je prirodna katastrofa'': Splitski infektolog otkrio što im nedostaje u bolnici i kritizirao građane koji se ne pridržavaju mjera Koronavirus u slovenskom Kranju Naši susjedi imaju najveći broj oboljelih od početka epidemije: Obvezne maske na tržnicama, kafići i klubovi rade kraće nego kod nas

Dobro raspoložene Čehe dočekali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ministar turizma Gari Cappelli, ali i brojni iznajmljivači.

U Rijeku stigao vlak s 500-tinjak Čeha i Slovaka
U Rijeku stigao vlak s 500-tinjak Čeha i Slovaka Foto: Nel Pavletic/Pixsell

Čekali su ih i autobusi koji ih dalje razvoze po Jadranu. 

"Putovanje je bilo naporno, ali sretni smo što smo ovdje. Veselimo se suncu i moru i jedva čekamo da počnemo uživati", rekli su nam.

Dodaju i kako imaju svu opremu za zaštitu od koronavirusa te da se ne boje i da je situacija u Češkoj gora nego u Hrvatskoj.

Iako je trebao u Rijeku doći u 9, zbog procedura na granici je kasnio.

''Ovaj prvi noćni vlak vrlo je komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata nešto je fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt'', rekla je jučer Ljiljana Pancirov,  hrvatska veleposlanica u Pragu.

Više od 800.000 Čeha prošle je godine odmor provelo u Hrvatskoj te su sveukupno ostvarili 54 milijuna noćenja.