Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroge mjere

Borba protiv ubrzanog širenja epidemije: Italija na uskrsni vikend ide u opću karantenu, restrikcije će svuda postrožiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija će ići u opću karantenu za uskrsni vikend, pokazuje nacrt uredbe koju je Reuters imao na uvid u petak, dok se vlada u Rimu bori protiv ubrzanog širenja koronavirusa diljem zemlje.

Trgovine s nenužnim proizvodima bit će zatvorene od 3. do 5. travnja. Talijani će te dane smjeti izaći iz svojih domova samo zbog posla, zdravlja ili izvanrednih situacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAGEDIJA U BRITANIJI Policajac ubio trogodišnjeg sina i sebe: "Vodim ga sa sobom anđelima" Juraj Damjanić Grad bez ljudi Hrvat iz zatvorenog Šangaja za Dnevnik Nove TV: "Ljudima je dosadno i dosta"

U nacrtu uredbe koja bi se trebala usvojiti kasnije u petak stoji da će od ponedjeljka restrikcije biti postrožene i u žutim regijama, onima u kojima je rizik od zaraze nizak. I u njima će se strogo ograničiti kretanje između gradova, a kafići i restorani bit će zatvoreni.

Uz ograničenja na nacionalnoj razini, Italija upravlja mjerama u pojedinim regijama na temelju sustava četiriju boja kojima ih označava i koje se revidiraju svaki tjedan – bijele, žute, narančaste i crvene.

Tri regije crvene

Od ukupno 20 regija, tri na jugu su crvene, narančasto ih je deset, žuto šest, a samo je Sardinija bijela, pokazuje karta na stranicama talijanske vlade.

Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC) od četvrtka, Italija u protekla dva tjedna na 100 tisuća stanovnika prosječno imala 433 novozaražena.

Na istoj listi najgore stoji Češka s 1572 novozaražena, a Hrvatska ih ima 162.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene