Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vraćaju se kući za blagdane

Istarski stožer poziva studente na oprez i odgovornost: "Izbjegavajte okupljanja i druženja"

Istarski stožer poziva na poštivanje mjera
Istarski stožer poziva na poštivanje mjera Foto: DNEVNIK.hr
Kako bi se smanjio broj novozaraženih među studentima i učenicima koji se vraćaju sa školovanja iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva, Istarski stožer civilne zaštite pozvao je u četvrtak na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije, u svrhu prevencije pojave povećanog broja novozaraženih osoba, iz populacije studenata i učenika koji se vraćaju sa školovanja iz drugih dijelova Hrvatske ili inozemstva, poziva na nužnu potrebu primjene svih propisanih epidemioloških preventivnih mjera, tijekom putovanja na povratku i nakon dolaska u Istarsku županiju", naveo je stožer u priopćenju.

Dodaju kako je potrebno izbjegavati okupljanja i druženja, ograničiti rizične kontakte te korištenje javnog prijevoza, osobito kod sumnje na mogućnost infekcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obojica prijavljena Jesu oni normalni? Vukovarac došao s koronom na posao, drugi muškarac s krivotvorenim nalazom pokušao ući u Hrvatsku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze"

Kod sumnje na oboljenje od COVIDA-19 potrebno je žurno javiti se liječniku, prethodno telefonom te izbjegavati svaki kontakt do dobivanja negativnog nalaza.

Stožer civilne zaštite poziva sve studente i učenike koji se vraćaju u Istarsku županiju nakon završene nastave da u svojem ponašanju budu odgovorni, da ne ostvaruju rizične kontakte te da ne sudjeluju u okupljanjima, bez obzira na razlog, kako bismo spriječili širenje bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene