Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE KONKRETNA RJEŠENJA

Inicijativa Spasi me i Moramo vam nešto reći sutra na razgovoru kod ministra: "Pisalo je da je rizik umjeren. Umjeren rizik za što? Za glad, za žeđ, za smrt, za nasilje?

Inicijativa "Spasi me" u utorak će na redovitom sastanku kod resornog ministra Josipa Aladrovića tražiti konkretne odgovore što je dovelo do ove tragedije, tko je odgovoran i kakve će sankcije snositi.

Inicijativa "Spasi me" tražit će i da se Zakonom zabrani da djeca žive s osuđenim nasilnicima. Inzistirat će i na popisu svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje, kao i informacije gdje se nalaze njihova djeca. Sustav socijalne skrbi, tvrde, pun je manjkavosti koje treba pod hitno mijenjati.

Pročitajte i ovo Jelena Veljača NAKON SASTANKA S MINISTROM Jelena Veljača: "Ako sam nekom svojom ostrašćenom izjavom izazvala i mikrodio atmosfere linča prema socijalnim radnicima, želim se ispričati" Sestra oca preminule djevojčice stravičan slučaj iz Nove Gradiške Sestra oca preminule curice (2) o šogorici: ''To dijete je za nju bilo višak. Kad je maloj pozlilo, govorila je da neće na hitnu, da će završiti u zatvoru"

"Ukoliko u anamnezi obitelj ima obiteljsko nasilje, a dijete je već izdvojeno. Kako i zašto se ono vraća u tu obitelj i kako se radi procjena rizika. Pisalo je da je rizik umjeren. Što znači umjeren rizik? Umjeren rizik za što? Za glad, za žeđ, za smrt, za nasilje?

Pa umjeren rizik znači da postoji rizik. Kako se on kontrolira? Gledajte, kada je u pitanju život dvogodišnjeg djeteta to ne može biti samo slovo na papiru", poručuje suosnivačica Inicijative Jelena Veljača. 

S ministrom Josipom Aladrovićem sutra će se sastati i inicijativa "Moramo van nešto reći", a pokrenule su je osobe koje su također bile posvojene ili udomljene. Tvrde kako država mora osigurati uvjete u kojima djeca neće biti samo brojevi u spisima.

"Kad se dogodi ovakva tragedija pune se novinski stupci, a kako dolaze promjene, reforme, smanjit će se broj ovlasti socijalnim radnicima kako bi se mogli fokusirati na obitelji, na nadzore kako bi mogli obavljati svoj posao kvalitetno i nakon toga se ništa ne događa.

Nas kao Inicijativu zanima da nam se takstavino kaže i javno objave podaci koje reforme su provedene u zadnjih 10 godina, sa kojim rezultatima bilo pozitivnim ili negativnim", poručuje Antonija Skender iz Inicijatice
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene