Indija, koja je u postupku otvaranja nakon duže izolacije, zabilježila je eksponencijalni rast zaraze prošli tjedan. Indija se po broju slučajeva nalazi iza Sjedinjenih Država, koje imaju više od dva milijuna zaraženih, i Brazila i Rusije.

Galerija


Indija je pretekla Veliku Britaniju po broju zaraženih koronavirusom postala četvrta najpogođenija zemlja, pokazuju podaci ministarstva zdravstva objavljeni u petak.

Vezani članci Španjolska postrožuje mjere zbog koronavirusa - 2 Postrožuju mjere: Španjolska zatvara noćne klubove, Britanija uvodi karantene za dolaske iz više zemalja Kamere Dnevnika Nove TV u inspekciji s državnim inspektorima - 1 Bili smo na terenu s inspektorima u nadzoru noćnih klubova i na licu mjesta provjerili drže li se propisanih mjera

Prema tim podacima, Indija ima 295.772 zaraženih.

Indija, koja je u postupku otvaranja nakon duže izolacije, zabilježila je eksponencijalni rast zaraze prošli tjedan. U četvrtak je izvijestila o rekordnih 9996 novozaraženih.

Zemlja u kojoj živi 1,3 milijarde ljudi ima relativno nisku stopu smrtnosti od covida-19. Vlada je dosad priopćila da je umrlo 8498 ljudi.

Indija se po broju slučajeva nalazi iza Sjedinjenih Država, koje imaju više od dva milijuna zaraženih, i Brazila i Rusije.

Stručnjaci predviđaju da će broj slučajeva u Indiji znatno porasti idućih nekoliko mjeseci jer zemlja otvara vladine urede, tvrtke, vjerske lokacije i tgovačke centre.

Slučajevi zaraze sada su većinom koncentrirani u gradovima, ali velika migracija radnika u ruralna područja izazaiva zabrinutost da bi moglo doći do širenja virusa na ta područja koja imaju lošu zdravstvenu infrastrukturu.