Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio HZJZ

Kako ćemo gledati filmove? Ako planirate u kino ove upute morate znati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za sprječavanje širenja zaraze u multipleks kinima u trgovačkim centrima.

Na stranicama HZJZ-a objavljene su preporuke za rad multipleks kina u trgovačkim centrima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tek 38 % iz druge skupine HZJZ objasnio zašto smo cijepili tako malo ljudi: "Nema to veze s AstraZenecom, cijepili smo koliko smo imali cjepiva" Slika nije dostupna Strah od AstraZenece? Krah druge faze: HZJZ otkrio koliko je osoba starijih od 65 dosad primilo cjepivo

HZJZ tako preporučuje da se na vidljiva mjesta na ulazu postave obavijesti o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti, a važno je i izbjegavati rukama dirati lice.

Na ulazu u prostor i unutrašnjosti je potrebno na lako dostupnim mjestima postaviti sredstva za dezinfekciju ruku i obavijest je da je dezinfekcija ruku obvezna.

Mjeriti temperaturu svaki dan

Što se tiče osoblja kina, oni svakog dana prije dolaska na posao moraju mjeriti temperaturu i ako je ona veća od 37,2 Celzijeva stupnja, ne smiju dolaziti na posao. Preporuka je i da posjetitelji prije dolaska u kino mjere temperaturu.

HZJZ ističe da je projekcija filmova moguća samo u dvorana koje mogu zadovoljiti uvjete poput održavanja fizičke udaljenosti. Također, mora se ograničiti i broj ljudi koji istovremeno mogu biti u dvorani, a taj broj određuje organizator sukladno veličini prostora i vrsti događaja.

Raspored izlaženja iz dvorane

''U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi
konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja, kao i planirani broj sudionika, ovisit će o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji'', stoji u preporukama HZJZ-a.

Preporučuje se udaljenost među posjetiteljima od najmanje 1,5 metara između svakog sjedećeg mjesta, ali i kod ulaska, kretanja i izlaska. Izlazak posjetitelja treba se organizirati tako da izlaze jedan po jedan, a najprije izlaze oni koji su najbliže vratima.

Organizatori moraju voditi evidenciju posjetitelja, a potiče se prodaja ulaznice preko interneta kako bi se izbjegao fizički kontakt.

Detaljne preporuke HZJZ-a pročitajte u dokumentu ispod.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene