Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Članovi posade zasad ostaju

Hrvatski putnik napustio kruzer prepun zaraženih koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još pet hrvatskih državljana, članova posade, ostalo je na kruzeru koji je u izolaciji već 14 dana zbog 540 slučajava zaraze koronavirusom.

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz preventivnih razloga Bračni par s Korčule koji se vratio iz Kine neće biti testiran na koronavirus, Hrvat s kruzera u karanteni Slika nije dostupna Nije zaražen Hrvat s Diamond Princessa sutra stiže na ljubljanski aerodrom, odatle dolazi kući

Putnici s kruzera Diamond Princess, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u.

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima.

"Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju", navodi MVEP.

"Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavlja boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade, iako nemaju simptome bolesti."

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene