Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jasna poruka

Ukinuli posljednju mjeru za suzbijanje korone: "Mislimo da je ovo najbolji trenutak"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hong Kong će ukinuti obvezu nošenja maski u borbi protiv koronavirusa, rekao je u utorak izvršni upravitelj te regije John Lee u pokušaju da privuče posjetitelje i poslovanje te obnovi normalan život više od tri godine nakon nametanja strogih pravila.

Ukidanje obveze nošenja maski u Hong Kongu stupa na snagu od srijede, 1. ožujka, rekao je John Lee na brifingu za novinare.

Posebna administrativna regija Hong Kong jedno je od posljednjih mjesta na svijetu na kojima je nošenje maski još uvijek obavezno.

Administrativne regije Hong Kong i Macau slijedile su kinesku politiku nulte tolerancije na koronavirus u posljednje tri godine. Hong Kong je prošle godine počeo ukidati restriktivne mjere, ali obveza nošenja maski na snazi je od 2020. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Prvi put objavljeni zbirni podaci za tjedan dana: Pogledajte koliko je novozaraženih

"Mislimo da je ovo najbolji trenutak za donošenje ove odluke. To je jasna poruka koja pokazuje da se Hong Kong vraća u normalu", rekao je Lee.

Na visokorizičnim mjestima, kao što su bolnice, upravitelji mogu odlučiti hoće li zahtijevati od osoblja i posjetitelja da nose maske, dodao je.

Susjedna posebna administrativna regija Macau najavila je ukidanje obveze nošenja maski 26. veljače, i to za sve lokacije osim javnog prijevoza, u bolnicama i na nekoliko drugih mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija CJEPIVO I DALJE STIŽE Tri godine borbe s koronavirusom u Hrvatskoj: Što će značiti proglašenje kraja pandemije?

Stanovnici kontinentalne Kine ne moraju nositi maske na otvorenom, iako ih vlasti potiču da to čine u javnim zatvorenim prostorima kao što su zračne luke i željeznički kolodvori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene