Obavijesti Video Pretražite Navigacija
apsolutna glupost

Čovjek je u šoku: Grčki antivakseri ravnatelju srednje škole stavili lisice i zatočili ga tijekom prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina grčkih antivaksera pod istragom je pošto su stavili lisice ravnatelju srednje škole i prisilili ga da pođe s njima tijekom prosvjeda u petak.

Prosvjednici u sjevernom grčkom gradu Aiginiju prosvjedovali su protiv epidemioloških mjera po kojima svi učenici moraju nositi maske u sklopu borbe protiv pandemije koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ovo nije za slabiće" VIDEO Antivakserska grupa bivših vojnika u parkovima trenira za bitku prsa o prsa: Objavili rat školama, policiji i punktovima za cijepljenje Testiranje na COVID POTICANJE NA MRŽNJU VIDEO Brutalno prijetili liječnici, pozivali na nasilje i sve prenosili preko Facebooka: Komora obavijestila MUP

Gradonačelnik Anastasios Manolas rekao je da se petero ljudi, koje tužiteljstvo sada istražuje, nazivaju "zaštitnicima ustava".

"To je bila apsolutna glupost", rekao je, dodajući da je ravnatelj ubrzo nakon incidenta pušten, ali je još u šoku.

Događaj je kritizirala i središnja vlada u Ateni.

"Policija mora spriječiti da se to ponovi", rekao je u parlamentu vidno uzrujan grčki ministar za civilnu zaštitu Takis Theodorikakos, ocijenivši da je taj postupak "provocirajući i neprihvatljiv".

"Zaštitnici ustava" radikalna su skupina antivaksera koji djeluju širom Grčke. Neki tvrde da se pandemiju može staviti pod kontrolom pomoću origana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene