Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ PODJELA

Gradonačelnik Opuzena objavio da će primati stranke bez COVID potvrde izvan zgrade: "Svi moraju imati slobodu izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga odlučio je izaći u susret svim sugrađanima i poručio kako će onima koji nemaju COVID potvrdu usluge gradske uprave biti dostupne izvan zgrade, na distanci.

Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga odlučio je da će usluge gradske uprave biti dostupne svim njegovim sugrađanima, bez obzira imaju li COVID potvrdu, ili ne. S onima bez potvrde nalazit će se izvan zgrade, uz prethodnu najavu, a poštujući distancu i nošenje maske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele testiranja Tko stoji iza sve brojnijih prosvjeda protiv COVID potvrda? Nijedno prosvjedno okupljanje održano zadnjih dana nije bilo prijavljeno

"Htio bih omogućiti slobodu izbora svima. Jasno mi je da je ona ograničena, ali držim i da ne smije biti posve ukinuta. Što se mog rada tiče - neće se puno toga promijeniti, jer dosta vremena provodim na terenu sa sugrađanima", kazao je Mataga za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naknadno puštena Policajci priveli učiteljicu likovnog u Slavoniji: Htjela u školu bez COVID potvrde, ali nije zato završila s lisicama na rukama

Svoju je odluku ranije obrazložio i na Facebooku. 

"Posljednjih dana svjedočimo možda najvećem pritiskom na ljudsku slobodu od početka pandemije COVID-19 kao jednu od temeljnih odrednica naseg društva.
Ne volim nikakve podjele u društvu, niti uplitanje u nečije pravo izbora kako ce se brinuti o svom životu. To dovodi do nesloge, zavisti i mrznje jednim prema drugima", naveo je Mataga te dodao kako vjeruje u znanost i modernu medicinu te potiče cijepljenje svih onih koji misle da koronavirus ne mogu preboljeti. Sam nije cijepljen, skloniji je alternativnoj medicini, što smatra svojim pravom.

 "Tako vjerojatno milijun drugih ljudi ima svoje razloge zašto se ne cijepi i imaju pravo na to i slobodu izbora. Kao gradonačelnik sam donio Odluku jučer sukladno Odluci stožera civilne zaštite gdje će moji zaposlenici imati pravo izbora na testiranje ukoliko nisu cijepljeni, te će ih se za isto refundirati. Iako

Odluka mi nema baš neke logike, samo dodatni trošak na inače napaćeni općenito javni proračun, jer zaboravljamo da svi prenosimo virus, bili cijepljeni ili necijepljeni, i konstantno zaboravljamo osnovnu svrhu cijepljenja od početka, a to je zaštita od težeg oblika oboljenja od virusa. A živjet cemo cili život u suživotu s raznim virusima, htjeli ili ne htjeli, tu nemamo pravo izbora", zaključio je opuzenski gradonačelnik te pojasnio kako će Grad Opuzen kao poštovati Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i sukladno njemu Odluke dok god ne zadiru u temeljne ljudske vrijednosti i omogućavaju pravo izbora zaposlenicima unutar iste institucije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene