Ispred zgrade škole u naselju Garčin nedaleko od Slavonskog Broda u srijedu je došlo do ružnih scena, koje se šire društvenim mrežama.


Ispred Osnovne škole "Vjekoslav Klaić" u Garčinu nedaleko od Slavonskog Broda u srijedu je došlo do ružnih scena, koje su se proširile društvenim mrežama.

Vezani članci COVID potvrda, ilustracija Agencija za komercijalnu djelatnost nakon Beroševe najave: ''Preboljenje ustanovljeno brzim testom nije osnova za COVID potvrde'' COVID potvrda, ilustracija U Švicarskoj otkriveno 8000 lažnih COVID potvrda: Pod istragom zaposlenici privatnog centra za testiranje

Policajci su upotrijebili silu i uhititi nastavnicu likovnog koja ih je snimala prilikom intervencije nakon što je u školu željela ući bez COVID potvrde. Nastavnica je kasnije i puštena na slobodu.

Problemi su počeli još u utorak u Područnoj školi Klokočevik, piše SBplus. Tamo je na nastavu došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu škole nije htjela pokazati COVID potvrdu.

"Prema uputama Ministarstva, Odluci Stožera, uputama Nastavnog zavoda za javnog zdravstva, nismo je mogli pustiti u zgradu škole. Imali smo spremnu službenu bilješku za takve slučajeve kada osobe dođu na radno mjesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao", kazala je ravnateljica Osnovne škole "Vjekoslav Klaić" Danijela Erić.

Podršku joj pružila druga učiteljica

Dodaje da su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njih je bila prisiljena zvati policiju.

"Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu, pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo niti slutili da bi mogle završiti uhićenjem", dodaje Erić.

"Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebala od pola osam imati nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde. Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi", navela je Erić i dodala da je nastavnica pokušala ući u školu na druga vrata, u čemu ju je ravnateljica spriječila.

"Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala. Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike", kazala je Erić.

"Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali - slagali se mi s tim privatno ili ne - pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto", zaključila je Erić.

Iz brodsko-posavske policije samo su šturo potvrdili da su ujutro zaprimili poziv iz škole u Garčinu te "postupili po pozivu".

Detalje nisu htjeli iznositi, tek su napomenuli kako se utvrđuju sve okolnosti i najavili da će nakon što prikupe informacije, o svemu obavijestiti medije.

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju