Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Čabra Antonio Dražović poručio je građanima da ne namjerava poštovati odluku Nacionalnog stožera o COVID potvrdama te pozvao i druge predstavnike lokalne vlasti da slijede njegov primjer.


Gradonačelnik Čabra iz Živog zida Antonio Dražović, neće poštovati mjere koje je donio Nacionalni stožer za borbu protiv korotravirusa o COVID potvrdama. To je potvrdio u pismu koje je uputio sugrađanima.

Primošten, ilustracija Općina Primošten i Sinj odlučili se suprotstaviti Stožeru i COVID potvrdama, oni ne uvode nove mjere

"Svi ste me izabrali za gradonačelnika Čabra, cijepljeni ili necijepljeni. Oduvijek se zalažem za slobodu izbora po svim pitanjima i nemam namjeru sada niti ikad diskriminirati građane po bilo kojoj osnovi. Također ne želim vašim novcem plaćati zaštitara koji bi vas maltretirao potvrdama", poručio je u ponedjeljak navečer, uz napomenu kako svi mogu dolaziti u prostorije gradske uprave bez COVID potvrda. Dražović obnaša i funkciju načelnika Stožera civilne zaštite Grada Čabra.

Božo Petrov najavio referendum Most najavio referendum za ukidanje COVID potvrda: "Čvrsto stajemo u obranu ustavnih vrijednosti"

"U svojstvu gradonačelnika Grada Čabra, legitimno izabranog predstavnika naroda koji me birao na tu dužnost, javno, snažno i ponosno ističem kako navedenu Odluku ne smatram bitnom i obvezujućom za mene kao gradonačelnika, pa tako ni za one na koje bi se mogla odnositi", naveo je između ostalog u svom pismu upućenom građanima te predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

Odluku Stožera nazvao je "suptilnim prisiljavanjem na cijepljenje."

Dražović je još u rujnu, skupa sa šefom stranke čiji je član, Ivanom Viliborom Sinčićem, na konferenciji za novinare najavio ukidanje obaveze nošenja maski u školama u Čabru.

U utorak je pozvao i druge predstavnike lokalnih vlasti da slijede njegov primjer.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju