Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođeni dijela plaćanja

Split paketom mjera pomaže poduzetnicima, ugostitelji uglavnom zadovoljni, ali imaju jednu zamjerku: "Trebamo svi biti jednaki"

Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 3
Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 3 Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 4 Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 2 Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sofija Preljvukić i Ivan Kapuralić - 1 Galerija 1/4 >>
Iz poduzetničkih redova i dalje stižu negativne reakcije na Vladine mjere pomoći gospodarstvu. Nitko mjere nije ocijenio dobrima. Ugostitelji i dalje ističu nužnost smanjenja PDV-a. Grad Split odlučio je pomoći svojim ugostiteljima.

Grad Split donio je novi prijedlog paketa mjera pomoći poduzetnicima u Splitu pogođenom koronom. Tako bi za razdoblje od 28. studenog do 21. prosinca, dakle za razdoblje od nekih mjesec dana trebali biti oslobođeni od plaćanja svi koji su u poslovanju izravno pogođeni koronom, a zakupljuju od Grada poslovne prostore ili javne površine.

Primjerice, ugostitelji koji su po odredbi morali zatvoriti objekte. U razdoblju od 1. listopada do 31. ožujka, ista grupa poduzetnika oslobodit će se plaćanja od 30 do 70 posto, ovisno o tome koliko im je umanjeno poslovanje.

Ivan Kapuralić, jedan od ugostitelja kazao je da će te mjere uvelike olakšati splitskim ugostiteljima. "Drago nam je o smo uspjeli doći do kakvih takvih rješenja. Grad nam je izašao ususret i olakšat će nam poslovanje", kazao je Kapuralić.

"Vlada je prepoznala probleme s kojima se susrećemo, dobili smo rješenja i zadovoljni smo s tim", dodao je i naglasio da režije i najamnine i dalje idu, nitko ih nije stopirao.

Splitska Riva u utorak je bila prepuna šetača. Mnogi su u rukama imali kavu za van. "U tijeku je borba da se omogući dijelu ugostitelja posluživanje kave za van. Trenutno to mogu jedino objekti koji uslužuju hranu. Stavili su maleni pult na vrata i preko njega izdaju kavu", objasnio je Kapuralić.

Neki od njih nisu imali kavu do prije novih mjera, a neki su se snašli pa nabavili automat za kavu na sitniš pa s njim rade.

"Ja nemam problem što oni rade već što ja ne mogu raditi. Radi se o tome da svi budemo jednaki i da nam se svima pruži jednako pravo na rad", istaknuo je Kapuralić.

Za inicijativu prema kojoj bi parkiranje u centru Splita bilo jednu kunu po satu kaže kako će pomoći ugostiteljima nakon popuštanja mjera. "Svaka pomoć je dobrodošla", zaključio je Kapuralić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sila zakon (ne) mijenja Država zatvara sve što stigne, tisuće poduzetnika stavile ključ u bravu, ali Fuchsa se to ne tiče: "Pod velikim smo pritiskom, ali škole ostaju otvorene!"

Pročitajte i ovo Davor Božinović izjava ministra Božinović o kaznama za kršenje mjera: "Nitko neće nikome upadati u stan i brojiti koliko je tamo ljudi, tako policija ne radi"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene