Marina Trbus
Marina Trbus Foto: DNEVNIK.hr

Dani oko blagdana Svih svetih dodatan su izazov za mentalno stanje nacije koje je ionako narušeno. Kako si pomoći ovih dana, rekla nam je psihologinja Marina Trbus.


Poznato je da je većina istraživanja pokazala značajan rast depresivnosti u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Kako se nositi s emocijama koje nas u ovo blagdansko vrijeme Svih svetih ionako pojačano tište, otkriva psihologinja Marina Trbus.

"Ove godine, blagdan Svih svetih će biti drugačiji jer se odvija u vrijeme pandemije. Ovih dana obilazimo groblja, susrećemo drage ljude i na taj način prisjećamo se osobe ili osoba kojih više nema. Trebamo se okrenuti tišini i trebamo se prisjetiti što smo dobili od te osobe koje više nema, što možemo primijeniti u svom životu, kao nasljeđe", poručila je psihologinja. 

Psiholozi imaju nikada više posla. 

"Mnogi nam kažu da im je dosta svega. Velika je potražnja za psiholozima. Klijenti nam govore da neće ovo izdržati. Ja im preporučam da zadrže pet do deset bliskih ljudi i da se druže, jer socijalni kontakti su ljekoviti", smatra.

Ovih dana dobro je preispitivati sebe, ali i brinuti o drugima. Važno je da ni u ovim vremenima čovjek čovjeku ne postane - stranac!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju