Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna situacija

Richembergh traži veću naknadu za karantenu: ''Ljudima je nesplativo, pa neće prijaviti boravak u rizičnim područjima''

Goran Beus Richembergh
Goran Beus Richembergh
Zastupnik Glasa Goran Beus Richembergh u srijedu je u Saboru pozvao zdravstvene vlasti da prepoznaju izvanrednu situaciju s koronavirusom i ponude primjerenu naknadu osobama koje prijave boravak u zonama visokog rizika od zaraze.

Osobe koje su boravile u zonama visokog rizika od zaraze koronavirusom dužne su same prijaviti nadležnom liječniku ili sanitarnoj službi boravak u takvim zonama i njima se određuje karantena, odnosno izolacija od dva tjedna, za što dobivaju naknadu od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u maksimalnom iznosu od 2100 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Za razliku od regularnog bolovanja, gdje do 40 prvih dana pokriva poslodavac, u ovom slučaju troškove pokriva HZZO. Maksimalni limit te naknade iznosi 4200 kuna mjesečno, što znači da za dva tjedna karantene slijedi naknada od 2100 kuna, istaknuo je Goran Beus Richembergh.

Pozvao je zdravstvene vlasti i HZZO da se nađe fleksibilno rješenje kako ne bismo došli u situaciju da ljudi zbog financijskih razloga ne prijavljuju boravak u područjima visokog rizika.

Mnogim ljudima koji imaju puno veće plaće to je neisplativo i upozoravamo na to da dobar dio građana koji je boravio u visokorozičnim zonama neće prijaviti svoj boravak jer se boje da će izgubiti prihode, poručio je Riechembergh. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene