Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani podijeljenih mišljenja

Maske od ponoći postaju obavezne: Neki kažu da je to pametno, drugi samo žele normalno raditi, a treći ne znaju više što bi mislili

Istra već danima, a ostatak Hrvatske tek od sutra mora obvezno nositi maske u javnim prostorima. Pobrojili smo gdje su sve obvezne.

Neke stvari koje su nam do danas bile preporučene od sutra postaju obvezni dio svakodnevice. Idete li u obavljanje kupovine, bilo da je riječ o trgovačkim centrima ili običnim trgovinama, prije ulaska i za vrijeme kupnje morat ćete preko lica nositi zaštitnu masku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''DAN SLOBODE'' Od idućeg tjedna ukidaju nošenje maski i držanje fizičke distance: "Mislimo da je sada pravi trenutak za to" Jurica Protić ugostitelji nezadovoljni Svadbe za uporne, hrabre i one koji se pod svaku cijenu žele oženiti: "Ovo je Pirova pobjeda"

"Inače je nosim bez obzira na sutrašnji dan. Mislim da je to pametna stvar i da se stvarno svi moramo malo zbrojiti", kaže Tanja iz Zagreba.

"Ne znam više šta bih mislila. Bolje se zaštiti za svaki slučaj, ali opet... Malo je čudno nešto", smatra Renata.

Iako su zaštitne maske u zagrebačkom javnom prijevozu obvezne još od 25. lipnja, putujete li autobusom, trajektom, vlakom ili bilo kojim drugim sredstvom javnog prijevoza, od sutra u cijeloj Hrvatskoj morate nositi zaštitne maske.

Na kavi ćete, barem zasad, moći uživati bez zaštitnih maski - no osobe koje vas uslužuju morat će ih obvezno nositi.

Takvim potezom zadovoljni su i ugostitelji.

"Bitno je prije svega da ne bi se dogodilo da je neki konobar superširitelj. Vidjeli smo situaciju iz Austrije gdje je konobar zarazio puno gostiju, a sreća je što su naši konobari već većinom nosili maske i vidimo da nije bilo zaraženih ugostiteljskih djelatnika tijekom svih ovih svadbi i svega što se događalo", kaže Marin Medak iz udruge ugostitelja

Iako su posjeti u većini bolnica zabranjeni - preporuka je Zavoda za javno zdravstvo da svi djelatnici u zdravstvenim ustanovama, kao i osobe koje dolaze u posjet, obvezno moraju imati zaštitne maske.

Medicinsko osoblje mahom traži samo jednu stvar.

"Želim raditi svoj normalni posao, a ne da se bavimo ljudima koji će se zbog nonšalantnosti i nepromišljenosti razboljeti i doći će nam tu u bolnicu", kaže zdravstvena radnica Marija.

Zato sutra prije odlaska iz kuće nemojte zaboraviti ponijeti svoju zaštitnu masku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene