Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema političkih ambicija

Capak i dalje odbija reći je li član HDZ-a: ''Što se tiče slike, imam ja sliku i s generalom Praljkom''

Slobodan Praljak (Foto: AFP)
Slobodan Praljak (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Slobodan Praljak (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ponavlja da nema političkih ambicija, a u intervjuu za DNEVNIK.hr odbio je odgovoriti na pitanje je li član HDZ-a. Fotografija je odgovorila umjesto njega. Ali ni nakon nje Capak ne želi o tome govoriti.

Nakon što se pojavila snimka ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Alemke Markotić iz kampanje Kolinde-Grabar Kitarović, pa nakon odluke od neradnoj nedjelji i popuštanju mjera za održavanje misa prije drugih okupljanja, postavilo se pitanje jesu li odluke Nacionalnog stožera stručne ili političke.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV - 2 o strategiji i novim mjerama Capak za Dnevnik Nove TV: "Nećemo smanjivati vrijeme izolacije, ali ćemo produžiti rok trajanja imuniteta nakon COVID-19" Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..."

Najdulje je odolijevao Krunoslav Capak. U intervjuu za DNEVNIK.hr nije želio odgovoriti na pitanje je li član HDZ-a. ''To ću ostaviti za sebe... privatno pitanje, privatan odgovor... Molim vas da me to ne pitate'', odgovorio je.

Od njega nismo mogli dobiti odgovor, tu jednu riječ - da ili ne, ali zato se pojavila fotografija. A ona, kao što je poznato, govori više od tisuću riječi.

Ni nakon što je isplivala fotografija Capak nije želio o tome. ''Radi se o čisto privatnoj stvari. Ne smatram da trebam javno govoriti o tome jesam li član stranke, nisam politička osoba niti sam na političkoj funkciji. Što se tiče slika, imam ja slika sa svim ministrima svih stranaka koji su bili na vlasti. Na internetu možete pronaći moju sliku s ministrom Vargom kad je bila migranstka kriza. Možete pronaći moju sliku s ministrom Ostojićem kad je bila poplava. Ima mojih slika s puno drugih poznatih ljudi, npr. s generalom Praljkom u Sunji. Dakle, moj je fotoalbum je vrlo bogat'', odgovorio je Capak na pitanje na presici Nacionalnog stožera.

Slobodan Praljak (Foto: AFP) Slobodan Praljak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Član stranke, a nema političkih ambicija

Capak je u intervjuu više puta naglasio da nema političkih ambicija, pa ostaje nepoznato zašto se onda učlanio u političku stranku. Pitali smo ga što bi bilo kad bi ga premijer Andrej Plenković odlučio počastiti mjestom na listi za izbore. "O svim situacijama ću razmisliti ako se one dogode. Nemam političkih ambicija. Znate kako je to rekao pokojni predsjednik Tuđman: 'Ki bi da bi.' Dakle, nećemo sad o tome. Ne znamo što nam život nosi. U svakom slučaju, ja nemam političkih ambicija'', zaključio je.

"Čudi me da se osobu koja se pokazala kao stručnjak sada pokušava kompromitirati time što je član HDZ-a. Nisam znao da je on član HDZ-a niti sam to stavljao u pitanje. Prema mojim saznanjima, on je član i na to sam ponosan", rekao je za N1 predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić. Nije znao odgovoriti je li i Alemka Markotić članica HDZ-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene