Policajac iz BiH nosi zaštitnu masku
Policajac iz BiH nosi zaštitnu masku Foto: Afp

Vlasti Federacije BiH u ponedjeljak su odlučile da će se prekršitelji samoizolacije smještati u prinudnu izolaciju kako bi se smanjila opasnosti od širenja koronavirusa.


Zapovjednica stožera civilne zaštite Jelka Miličević naložila je da svi županijski i gradski stožeri trebaju osigurati objekte u koje bi prekršitelji bili pod nadzorom.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

Prva tako privedena osoba je u Kiseljaku i smještena u gradsku dvoranu.

Ukupno je u BiH više od 36.000 ljudi kojima je određena izolacija zbog opasnosti od širenja koronavirusa, dok su izrečene sankcije za 250 osoba jer nisu poštovali tu mjeru. Najviše pih je s područja Sarajevske i Tuzlanske županije.

Vlasti Republike Srpske ranije su najavile da će objaviti imena osoba koje se nalaze u samoizolaciji jer su bile u kontaktu sa zaraženima od koronavirusa ili su pak stigle iz inozemstva.

To su već učinile vlasti u Hercegbosanskoj županiji objavljujući identiet više od 250 osoba kojima je određena samoizoalcija.

BIH je do ponedjeljka zabilježila 358 zaraženih i devetero umrlih. (Hina)