Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I oni su za

Europska komisija potiče države da razvijaju aplikacije za praćenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlje rade na aplikaciji koja bi javljala jeste li u blizini kontakata zaraženih osoba. EK potiče zemlje u razvoju takve tehnologije.

Europska komisija potaknula je u srijedu zemlje članice u razvijanju aplikacije za praćanje kontakata zaraženih koronavirusom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna revidirani proračun Europska komisija predlaže 1,85 bilijuna eura za oporavak europskog gospodarstva Slika nije dostupna Paket mjera u 2 dijela Uskoro poznat dugoočekivani plan za oporavak gospodarstva, ali i prijedlog novog sedmogodišnjeg proračuna

Reuters piše kako države razvijaju mobilne aplikacije za praćenje, nadajući se kako će tehnologija ubrzati otvaranje granica bez straha od mogućeg novog vala epidemije.

Naravno, takve namjere odmah su izazvale zabrinutost zbog zaštita podataka i prava na privatnost. Aplikacija bi trebala koristiti Bluetooth tehnologiju kako bi identificirala one koji su bili u kontaktu sa zaraženim koronavirusom. 

Europska komisija odbacuje takve strahove. 

"Aplikacije z aprećenje moraju biti dobrovoljne, privremene, sigurne i trebaju se oslanjati na Bluetooth tehnologiju", kažu u EK-u.

Napravili su i vodič za razvijanje takve aplikacije koja bi vrijedila na prostoru cijele EU. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene