Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izolacije i testiranja

EU uvodi ograničenja za putnike iz SAD-a i još pet zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija je u petak odlučila vratiti ograničenja, poput obvezne izolacije i testiranja, za necijepljene građane SAD-a i pet drugih zemalja, rekla su dva diplomata za Reuters.

Zemlje EU-a započele su proceduru uklanjanja SAD-a s popisa zemalja iz kojih građani mogu putovati u EU bez dodatnih restrikcija.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Slika nije dostupna KORONA I DALJE VREBA Nova odluka o COVID potvrdama: EU donio važno pravilo koje će vrijediti do sredine iduće godine

Na neobvezujućoj su listi trenutno 23 zemlje, uključujući Japan, Katar i Ukrajinu, ali su neke članice EU-a već uvele svoja ograničenja za putnike iz SAD-a.

Jedan je diplomat rekao da će s toga popisa biti uklonjeni Kosovo, Izrael, Crna Gora, Libanon i Sjeverna Makedonija.

Odluka o novim restrikcijama postat će konačna u ponedjeljak, ako se tomu ne usprotivi niti jedna članica EU-a, kažu dva spomenuta izvora.

Lista se izrađuje na temelju epidemiološke situacije u zemlji, ali i reciprociteta.

Usprkos pozivima EU-a, SAD ne dopušta ulazak u zemlju putnicima iz šengenskog prostora, a Unija je podijeljena na zemlje koje se zalažu za jednak tretman i one koje više ovise o turizmu pa su nesklone ograničavanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene