Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminulo 13 oboljelih

U Srbiji potvrđena nova 344 slučaja zaraze. Na respiratorima 170 oboljelih: "Sve je više mlađih ljudi, od 20 do 40 godina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U protekla 24 sata u Srbiji je, prema službenim podacima, umrlo 13 osoba zaraženih koronavirusom, a potvrđena su još 344 novia slučaja zaraze.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja kazao je da je testirano 8659 osoba, a 344 osobe su pozitivne. Na respiratoru je 170 pacijenata. Preminulo je 13 oboljelih pa je ukupan broj smrtnih slučajeva 418.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminule 24 osobe Pogoršanje iz dana u dan: U Srbiji ponovno više od 4500 novozaraženih, sutra sjednica Kriznog stožera Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi

"Kapaciteti bolnica su nam na maksimumu", dodao je Lončar. "Na respiratorima nam je sve više mlađih ljudi, od 20 do 40 godina. Njihovo liječenje traje delje, klinička slika im je ozbiljnija", rekao je Lončar.

Pozitivno 70 zdravstvenih radnika

On je istaknuo da je 70 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus i da su u bolnici, dok ih se još 500 nalazi u izolaciji. "Podaci sami za sebe dovoljno govore koliko je ozbiljna situacija", kazao je Lončar.

O napisima u stranim medijima o tome da je soj koronavirusa u Srbiji drugačiji i zarazniji od onoga u Italiji kazao je da trenutačno za to nema dokaza.

Mlađi s težim kliničkim slikama

Bolesnici dolaze s težim kliničkim slikama, rečeno je na konferenciji za novinare. Većinom su to pacijenti u dobi između 20 i 50 godina.

Epidemiologinja Darija Kisić Tepavčević kazala je da je upravo mlađa populacija najugroženija u posljednje vrijeme. "To su ljudi koji su najizloženiji i koji misle da su zaštićeni zbog svojih godina", navela je. Upozorava na nužnost pridržavanja mjera.

Vojska priprema izgradnju COVID bolnice kod Beograda

RTS piše da je u Šapcu, gradu s oko 54.000 stanovnika, od jučer je zaraza koronavirusom potvrđena kod 105 osoba. Broj oboljelih u tom je gradu premašio brojku od 900.

159 oboljelih registrirano je u Vojvodini. 65 ih je iz Novog Sada. 19 osoba u vojvođanskim bolnicama je na respiratorima. U Vranju se razmatra otvaranje pete COVID bolnice, a u Užicu se za potrebe privremenog prijema pacijenata oboljelih od koronavirusa priprema lokalna vojarna.

Vojska Srbije na Batajničkoj cesti između Beograda i Zemuna priprema gradnju COVID bolnice. Ministar obrane Aleksandar Vulin kazao je da se radi na rušenju postojećih objekata te da će bolnica biti izgrađena u najkraćem mogućem roku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene