Troje zaraženih koronavirusom u šibenskoj bolnici
Troje zaraženih koronavirusom u šibenskoj bolnici Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Pixsell

Zbog svojih bolničkih ili vanbolničnih kontakata 19 djelatnika bolnice je u samoizolaciji, a epidemiološke kontrole još su u tijeku, potvrdila je u nedjelju popodne ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić.


Dvoje djelatnika šibenske bolnice i jedan pacijent zaraženi su koronavirusom, a epidemiološki izvidi za kontakte oboljelih su u tijeku, potvrdila je u nedjelju popodne ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić.

Vezani članci Koronavirus, Francuska Lockdown se isplatio: Imaju najmanje novih slučajeva zaraze od kolovoza, no jedna brojka im se vrlo sporo smanjuje Splitska Riva, ilustracija Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu

"Epidemiološke kontrole su još u tijeku. Prije dva dana smo imali jednu djelatnicu pozitivnu na koronavirus, jučer je stigao nalaz da je pozitivna još jedna naša djelatnica", rekla je dr. Jakelić i dodala da je na temelju njihovih obrađenih kontakata, i privatnih i poslovnih, dio zdravstvenih djelatnika stavljen u samoizolaciju.

S današnjim danom, izvijestila je, 19 djelatnika bolnice je u samoizolaciji zbog svojih bolničkih ili vanbolničnih kontakata.

"Imali smo i jednog pacijenta pozitivnog na koronavirus, koji je zbog nečeg drugog stigao u bolnicu te je naknadno utvrđeno da ima koronavirus. U tijeku je i nadzor nad djelatnicima i pacijentima koji su s njim bili u kontaktu, ali za sada su svi negativni", kazala je ravnateljica Jakelić.