Dok se cijeli svijet bori s koronavirusom i izolacijom, mališanima diljem svijeta pa i u Hrvatskoj ne nedostaje mašte kako ove teške dane preživjeti.


Djevojčica Nia i brat Jan korona virus tjeraju duginim bojama. Obojila je prozore, zidove, ali i odjenula dugine boje.

Vezani članci Koronavirus u Japanu Proglasit će izvanredno stanje? Imaju rekordan broj novih slučajeva zaraze: "Porast brojki nije imao veze s Olimpijskim igrama" Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1 Ukidaju besplatno testiranje na COVID: "Zašto bi oni koji su se cijepili plaćali testiranje onima koji se cijepiti ne žele?"

"Nacrtali smo dugu na prozoru da ovaj virus što brže prođe i da se mogu sa svojim prijateljima vratit u vrtić“, kaže Nia.

Maleni umjetnici i njihova djela zašarenili su prozore diljem Lijepe naše od istoka do juga.

"Crtali smo dugu na prozoru da što prije prođe epidemija, da se što brže vratimo u školske klupe kod mojih prijatelja i učiteljice u razred“, kaže David.

"Ovaj crtež sam napravio za ljude koji moraju ići na posao kad je korona virus“, kaže Ante.

Duginim bojama crtala su tako djeca i diljem Amerike, Italije, Španjolske i drugih zemalja kako bi ljudima pružili nadu u bolje sutra. A sve to zahvaljujući roditeljima.

"Budući da imamo curu koja je zapravo jedina profitirala ovim jer smo svi kod kuće pa eto uključili smo se u ovu hvale vrijednu akciju, nacrtali smo dugu budući da duga predstavlja dolazak nečeg ljepšeg pa želimo nekakvim prolaznicima i svima da vide da imamo malo dijete koje čeka bolje dane, uključujući i nas“, kaže Marko iz Đakova.

"Uključili smo se u ovu inicijativu zato što se trudimo ostati što pozitivniji u naša četiri zida, ideja je super da roditelji i djeca crtaju dugu koja je simbol nade i veselja, a isto se tako nadamo da će motivirati nekog prolaznika da zna da će sve ovo proći, iza kiše dolazi sunce“, dodaje Tihana iz Đakova.

A tako misle i ova djeca, iako mali, puni optimizma i razumijevanja. Ispunimo im želju i ostanimo kod kuće kako bi upravo oni što prije svoju sreću s prozora precrtali na ulice i igrališta. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr