Liječnik poslao dramatično upozorenje
Liječnik poslao dramatično upozorenje Foto: Screenshot

Liječnik iz SAD-a snimio je prizor koji vide ljudi koji umiru od COVID-a kako bi poslao dramatično upozorenje o važnosti nošenja maske i držanja distance.


"Ovako izgleda kada dišete 40 puta u minutu, kad vam je razina kisika znatno ispod 80", kaže liječnik Kenneth Remy iz St. Louisa u videu koji je objavio na društvenim mrežama kako bi istaknuo važnost pridržavanja mjera nošenja maske i držanja distance.

U videu je prikazao kako izgleda intubacija iz perspektive umirućeg pacijenta.

 

 

"Ovako će to izgledati. Nadam se da vam zadnji trenuci u životu neće ovako izgledati. Jer ovo ćete vidjeti na kraju svog života ako ne počnemo u javnosti nositi maske", dramatično je upozorenje liječnika.

TIhomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok Ako broj zaraženih ne nastavi opadati, bolnica u Zaboku neće imati dovoljno respiratora

Provjereno: Pobuna liječnika i loši uvjeti u KB Dubravi - 7 Potresna svjedočanstva iz KB-a Dubrava: ''Pustili su je da 18 sati ne ide na toalet. Kaže da želi riknuti kod kuće...''

Remy je za lokalne medije kazao kako je video snimio kako bi pokušao promijeniti mišljenja onih koji odbijaju nositi maske jer smatraju da je to ograničavanje njihovih sloboda.

"Vaše osobne slobode neće vam ništa značiti kad vas intubiram, a onda umrete", kazao je liječnik, prenosi Independent.