Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šalje se pojačanje

Dramatično u splitskoj bolnici: Svaki četvrti hospitalizirani treba pomoć respiratora, nedostaje medicinskog osoblja

Za Vijesti Nove TV uživo se s najnovijim informacijama ispred splitske bolnice javio reporter Ivan Kaštelan te kazao na koji način u Splitu planiraju riješiti problem nedostatka osoblja.

Problem je nastao ne samo zbog povećanja broja hospitaliziranih nakon dugo vremena, a danas je u splitskoj bolnici više od 200 hospitaliziranih zbog koronavirusa, od kojih svaka četvrta osoba treba pomoć respiratora. Kako su kazali u bolnici, veliki broj medicinskog osoblja i sestara također je zaražen virusom COVID-19 i potrebna im je zamjena, izvijestio je u petak reporter Nove TV Ivan Kaštelan.

Zatražili su pomoć i Ministarstvo im je odobrilo pojačanje. U Split stiže 18 sestara, a od tog broja osam medicinskih sestara dolazi iz drugih dijelova Hrvatske.

Pročitajte i ovo Julije Meštrović Velike brojke Dramatično stanje u Splitu, odgađaju se zahvati i pregledi koji nisu hitni: ''Svi bolesnici su u teškom stanju, neki su životno ugroženi''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna račun za blagdanska okupljanja Eksplozija zaraze u Splitu, u KBC-u nikad više zaraženih: Iseljen još jedan odjel

Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje nije dobra. U petak je zabilježeno 1200 novih slučajeva potvrđenih na PCR testovima, a toga će biti sve više, tako da bi stariji i necijepljeni - a takvih je nažalost dosta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, mogli završiti u bolnici.

  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene