Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTAVAK NA DRŽAVNOM INSPEKTORATU

Policija dovršila istragu o večeri u kninskom hotelu: Dožupanu Blaževiću prekršajni nalog, jednoj je osobi tijekom večere stigla i mjera samoizolacije

Dožupan Nikola Blažević s društvom
Dožupan Nikola Blažević s društvom Foto: DNEVNIK.hr
Završena je istraga nad nekadašnjim načelnikom Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije zbog prisustvovanja organiziranom okupljanju u jednom kninskom hotelu.

Policija je prekršajno kaznila šibensko-kninskog dožupana Nikolu Blaževića, tereteći ga da je prekršio epidemiološke mjere prilikom organiziranja večere u kninskom hotelu Ivan zbog čega je ranije podnio ostavku na dužnost načelnika županijskog Stožera civilne zaštite. 

Policijskim istraživanjem utvrđeno je da je Blažević organizirajući večeru kojoj je nazočilo ukupno sedam osoba iz različitih kućanstava prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja donesena odlukom Nacionalnog Stožera Civilne zaštite radi sprječavanja širenja i prenošenja kronavirusa.

Zbog toga mu je uručen prekršajni nalog, izvijestila je šibenska policija koja je postupanje dovršila u suradnji s Državnim inspektoratom.

Prekršajni nalog uručen je i 49-godišnjaku koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena mjera samoizolacije ali je unatoč tome ostao na večeri, odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju.

Policija napominje da je Državni inspektorat preuzeo postupanje u odnosu na obavljanje ugostiteljske djelatnosti suprotno odluka Stožera Civilne zaštite.

Blažević je nekoliko dana nakon što je fotografija sa sporne večere objavljena u medijima ponudio ostavku na mjesto načelnika županijskog stožera civilne zaštite zbog osobnih razloga. Tvrdio je da nije kršio nikakve mjere te da večera nije organizirana u restoranu hotela već u 'nečijoj kući'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene