Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posljednja večera

Snimili ga kako krši mjere: Šef šibensko-kninskog stožera ipak podnio ostavku

Dožupan Nikola Blažević s društvom
Dožupan Nikola Blažević s društvom Foto: DNEVNIK.hr
Nikola Blažević podnio je ostavku na mjesto načelnika stožera Šibensko-kninske županije.

"Obavještavam vas da je dana 20. siječnja 2021. godine načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije g. Nikola Blažević, zbog osobnih razloga, podnio Zahtjev za razrješenjem s dužnosti načelnika Stožera, koji sam prihvatio", stoji u priopćenju koje je potpisao župan Goran Pauk

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stanje epidemije Capak nakon sastanka u Vladi: "Imamo blagi porast novih slučajeva." Otkrio je i što možemo očekivati ove jeseni Slika nije dostupna Sastaju se ministri Vraćaju se maske? Jedna europska zemlja već priprema nove korona mjere za jesen

"Kako bismo osigurali kontinuitet i zadržali kvalitetu rada Stožera koji je u proteklih 11 mjeseci uspješno odolijevao izazovima u borbi s pandemijom zarazne bolesti COVID-19, na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije imenovan je dosadašnji zamjenik načelnika g. Darko Dukić, dipl. ing., županijski vatrogasni zapovjednik, a zamjenicom načelnika imenovana je dr. sc. Sanja Slavica Matešić, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Šibensko-kninske županije", piše dalje. 

U medije je prije nekoliko dana izašla fotografija dožupana Blaževića kako u društvu nekolicine prijatelja uživa u večeri. Anonimni izvor tvrdio je kako je fotografija snimljena u kninskom hotelu, koji, prema mjerama koje treba provoditi upravo Blažević, ne bi smio posluživati nikoga osim gostiju koji odsjedaju u hotelu.

Blažević je potom na Facebooku napisao kako nije kršio mjere te da ih je za stolom bilo sedmero.

"Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci Nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji", napisao je tada između ostalog.

No nije odgovorio na naš upit jesu li svi na fotografiji iz jednog ili dva kućanstva, što je također jedna od mjera koja su na snazi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene