Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA I PREMINULIH

Koronavirus ne štedi ni najmlađe: U prva tri tjedna 2022. zaraženo više od 25.000 djece

Veliki broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj potrajat će još nekoliko tjedana, procjenjuju epidemiolozi. U prva tri tjedna ove godine tim je virusom zaraženo više od 25.000 djece.

Hrvatska je i u subotu došla do gotovo 17.000 zaraženih u jednom danu - što PCR, što brzim antigenskim testiranjem (BAT). No, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) upozoravaju - bilježi se i blagi rast broja hospitaliziranih. U bolnicama je trenutno 1805 pacijenata.

"Da samo dosegli nekakav plato, to još ne znamo, Ono što vidimo sada s 246 novozaprimljenih na bolničko liječenje, broj hospitaliziranih nam lagano raste. Mi smo zadnjih četiri, pet tjedana imali redovito manje od 200 osoba dnevno da se primaju na liječenje. Sad je to opet počelo rasti", rekla je reporterki Martini Bolšec Oblak za Vijesti Nove TV Goranka Petrović iz HZJZ-a.

Najranjiviji

Sve je potresla vijest o preminulom 11-godišnjem djetetu koje je bilo pozitivno na COVID-19, a prema podacima iz bolnice nije bolovalo od težih bolesti. Prema podacima HZJZ-a, u Hrvatskoj je preminulo sedmero djece koji su imali koronavirus, a jučerašnja smrt je osma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove podatke: Značajan porast novozaraženih u odnosu na prošli tjedan, na respiratoru gotovo 200 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A pridržavanje mjera? Dubrovačka nadbiskupija nakon našeg upita promijenila planove o ručku za 450 osoba, zaposlenici hotela prestravljeni: "Molimo stožer da nas zaštiti"

Upozoravajući su podaci o broju zaražene djece - u prva tri tjedna ove godine zaraženo ih je više od 25.000 - toliko ih je u prošloj godini bilo zaraženo u 10 mjeseci. Većinom su imali blaže kliničke slike.

"Jako puno je djece zaraženo COVID-19 u petom valu, svih dobnih skupina. Velik je pritisak na našu prijemnu ambulantu, ali na sreću se vrlo mali broj djece hospitalizira. Prvenstveno djeca koja imaju komorbiditet ili su onih najmlađih dobnih skupina, novorenđenčad dojenčad", naglasio je Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike "Dr. Fran Mihaljević".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene