Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti puno vremena

Dokad vrijede osobni dokumenti kada se proglasi kraj pandemije koronavirusa?

Aktualno Galerija Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Bolnica, ilustracija - 1 Bolnica, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolnica, ilustracija - 2 Bolnica, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bolnica, ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV pojasnila je koliko će vrijediti dokumenti nakon što se proglasi kraj pandemije koronavirusa.

"Ako su nekome istekli dokumenti tijekom pandemije, a nije izvadio nove  - sada je vrijeme da se to napravi. Nakon što se proglasi kraj epidemije, dokumenti će vrijediti samo 30 dana", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

MUP je izvijestio da je oko dvjesto tisuća osobnih iskaznica kojima je istekao rok te će se zbog toga, dodaje Vištica, stvoriti gužve na šalterima.

Svjetska zdravstvena organizacija odlučuje o tome kada će se proglasiti kraj pandemije. "Malo je vjerojatno da će se to dogoditi prije petog mjeseca jer sljedeći sastanak Odbora za hitna stanja koji donosi odluku o tome kad će se proglasiti kraj pandemije bit će u petom mjesecu, uoči skupštine Svjetske zdravstvene organizacije koja je u Ženevi 20.05. ove godine", rekao je za Dnevnik Nove TV šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak "Mislim da je izgledno..." Zbogom, korono! Capak precizirao kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije

Pandemija je, dodaje Capak, onda vezana uz određene organizacijske, gospodarske i ekonomske probleme koje treba što prije riješiti. "Dakako, ne treba s time brzati, nego mjere i oprez trebaju ostati još neko vrijeme na snazi", smatra Capak. Na upit je li izgledno da to bude u petom mjesecu, Capak je rekao da je prilično izgledno da to bude prije ovog ljeta.

"Kako bi se izbjegle gužve, dobro je poslužiti se e-građaninom gdje možete podnijeti zahtjev za novu osobnu iskaznicu ili putovnicu", zaključila  je Vištica.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene