Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Potpuno neodgovorna organizacija''

Djed Božićnjak razveselio umirovljenike pa im upakirao koronu: "Šokirani smo! Bio je to vrlo loš dan za dom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djed Božićnjak je nakon svog posjeta zarazio 75 osoba u domu za starije i nemoćne u Belgiji, od kojih je 61 štićenik doma. Najmanje jedna osoba završila je na respiratoru.

Tri dana nakon što je obišao starački dom u Antwerpu, Djed Božićnjak, koji je ujedno glumio i svetog Nikolu, počeo se loše osjećati. Nazvao je dom za starije i nemoćne te zatražio testiranje svojih kontakata na koronavirus.

Gradonačelnik Mol Wim Caeyers izjavio je lokalnim medijima da je to bio vrlo loš dan za dom. ''To je sada vrlo velik mentalni pritisak za čovjeka koji je glumio svetog Nikolu, kao i za organizatore te osoblje'', dodao je Caeyers.

Fotografije događaja pokazale su kako nisu svi štićenici nosili maske te da Djed Božićnjak i njegovi pomoćnici nisu stajali dva metra od starijih osoba. ''U početku je rečeno da su se u domu pravila slijedila, ali na fotografijama koje su zabilježile obitelji štićenika možete vidjeti da to nije bio slučaj'', istaknuo je Caeyers, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKRASNA IDEJA Pošaljite pismo, postanite im prijatelj: ''Ovo me toliko oduševilo da nemam riječi kojima bih opisala što osjećam''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 74 korisnika i 23 zaposlenika U iločkom Domu za starije i nemoćne 97 zaraženih koronavirusom: "Najteže je pogođen odjel pojačane njege"

Molova administracija nazvala je dom potpuno neodgovornom organizacijom. Gradonačelnik je kazao kako će biti napravljeno sve da se virus stavi pod nadzor, a pomažu i lokalni zdravstveni djelatnici, Crveni križ i guverner Antwerpena. Glasnogovornik Armonee, tvrtke koja upravlja domom, izjavio je kako je šokiran onim što se dogodilo, ali da ih to ''motivira da pobijede virus čim prije, dalje od doma''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene