Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKVA NAS SEZONA OČEKUJE

Za Uskrs se u Hrvatskoj odmaralo 40 tisuća turista: "Moramo biti spremni da ćemo se nositi s mjerama koje zemlje poduzimaju kako bi zadržale goste kod kuće"

Nadolazeća ljetna sezona bit će pravi izazov. Mnoge zemlje uvođenjem mjera pokušavaju sačuvati svoju ekonomiju.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice 40 tisuća turista trenutačno se odmara u Hrvatskoj od čega je polovica domaćih gostiju, a polovica stranih. U usporedbi s turističkim rekordnim Uskrsom 2019. godine kada ih je bilo gotovo 180 tisuća to je 4,5 puta manje.

Stroge epidemiološke mjere u većini europskih država, rigorozna pravila pri prelasku granica i povratku u domovinu spriječili su dolazak većeg broja gostiju. Turistički djelatnici nadaju se da će se epidemiološka situacija u Europi poboljšati do lipnja i početka glavne turističke sezone.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo NESLUŽBENO DOZNAJEMO Oba roditelja preminule djevojčice potpisala su suglasnost za doniranje organa. Iako su zlostavljali dijete, roditeljska skrb nije im oduzeta

Pročitajte i ovo Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a SVE VIŠE MLAĐIH PACIJENATA Predsjednica HUBOL-a o COVID dodatku: "To su vam smijurije. Smiješne su cifre koje ljudi dobivaju na iznose plaća"

Direktorica Turističke zajednice Kvarner, Irena Peršić Živadinov, rekla je da danas na Kvarneru ima oko osam tisuća gostiju. ''Od toga je otprilike 60 posto hrvatskih gostiju i 40 posto stranih'', otkrila je. Najviše je Nijemaca, pa zatim Slovenci, Austrijanci i Amerikanci.

Svoja vrata gostima je otvorilo 60-ak hotela i 15 kampova. ''Bilo ih je nešto malo koji su se ipak u zadnji čas predomislili'', govori Peršić Živadinov.

Epidemiološke mjere zemalja iz kojih turisti dolaze uvelike utječu na odluku gdje će provesti odmor. ''Nije bilo zimske sezone tako da moramo biti spremni da ćemo se nositi s mjerama koje zemlje čine kako bi zadržale goste kod kuće i zaštitile svoju ekonomiju'', objasnila je.

Pročitajte i ovo Krešimir Škarica, odvjetnik "SUSTAV JE ZAKAZAO" Odvjetnik objasnio zašto majka djevojčice ipak nije optužena za teško ubojstvo te što će biti s optužbama koje se odnose na oca: "Ova kvalifikacija nije konačna i bezuvjetna"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskazali tugu i ljutnju Poznati Hrvati reagirali na vijest o smrti dvoipolgodišnje djevojčice koja je sve jako potresla: "Zna se točno tko je zakazao!"

Nadolazeća sezona još je uvijek pod velikim upitnikom. Interes je velik, kaže, upite šalju i agencije, ali i gosti individualno.

''Učinili smo sve što možemo u smislu pripreme sezone. Imamo sreću da mi u Kvarneru imamo prvi klaster zdravstvenog turizma, tako da ta suradnja sa zdravstvenim sustavom traje već dugo vremena. Punktovi i za testiranja, sve je osmišljeno, napravljeno, ali će situacija ovisiti o epidemiološkoj situaciji, kako kod nas tako i u drugim zemljama'', zaključila je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene