Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mise bez vjernika

Cvjetnica za povijest: "Ne znam je li ovo prvi put nakon Dioklecijana da smo u katakombama"

U crkvama diljem Hrvatske su održane mise bez fizičkog priutstva vjernika. Prenosile su se putem brojnih medija, a kardinal Josip Bozanić je zbog oštećenja katedrale misu služio u Sopotu.

Pred Bozanićem je u Zagrebu molilo tek par vjernika, a sličnih je primjera bilo u ostatku Hrvatske. U Dugoj Resi svećenik je sa zvučnikom izašao na ulicu i misu držao dok su vjernici držali razmak. U Šibeniku i Splitu su vjernici do svojih crkava došli po blagoslovljene maslinove grančice.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Ilustracija Opasnost koronavirusa Sve više zemalja uvodi ograničenja za putnike zemlje u kojoj je sve više zaraženih: Neki potpuno zabranjuju ulazak

"Ne znam je li ovo prvi put nakon katakombi i nakon Dioklecijana da smo za Cvjetnicu, da smo za Veliki tjedan, u katakombama u karantenama svojih domova", rekao je msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup.

U Lokvama u Gorskom kotaru je svećenik Zlatko Čibarić grančice ostavljao u poštanskim sandučićima. Problema je bio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zbog čega je policija građanima uputila apel zbog okupljanja.

"Pojedini svećenici mogu ili su već puštali misu preko razglasa i određeni broj osoba se skupljao na otvorenom prostoru. Mali broj osoba na otvornemo prostoru nije zabranjen, ali se okupljanja svakako neće dozvoliti", rekao je Ivan Paličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko neretvanske.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene