Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio pozitivan na koronu

Detalji sahrane srpskog patrijarha Irineja: Tijelo će biti izloženo kako bi se vjernici oprostili od njega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su detalji sahrane srpskog patrijarha Irineja. Iako je preminuo u COVID bolnici i bio pozitivan na koronavirus, tijelo će biti izloženo kako bi se vjernici mogli oprostiti od njega.

Tijelo patrijarha Irineja bit će izloženo u subotu u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu. Nakon toga će biti preneseno u hram Svetog Save na Vračaru. Tamo će se vjernici imati priliku oprostiti s njim.

Tijelo patrijarha nalazi se u COVID bolnici, gdje je preminuo. Bit će izloženo u hramu arhangela Mihaila tijekom liturgije, piše Blic.

Sveta liturgija za preminulog bit će služena u nedelju u hramu Svetog Save na Vračaru s početkom u 9 sati. Njegovo tijelo bit će sahranjeno u kripti hrama Svetog Save.

Patrijarh Irinej preminuo je u petak u 90 godini nakon dvotjedne teške borbe s koronavirusom. Zdravstveno stanje mu se pogoršalo u noći između srijede i četvrtka.

Hospitaliziran šest dana nakon pokopa metropolita Amfilohija

Patrijarh Irinej u bolnici na liječenju je bio od 5. studenoga, a hospitaliziran je šest dana nakon pokopa crnogorskog mitropolita Amfilohija kojeg je predvodio.

Mitropolit Amfilohije preminuo je 30. listopada nakon što je njegovo već narušeno zdravlje pogoršala zaraza koronavirusom.

Do pokopa održanog u nedjelju u Podgorici kraj njegovog otvorenog lijesa prošlo je na tisuće ljudi, a mnogi su ga i ljubili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u 83. godini Od posljedica koronavirusa preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREBAČEN NA LIJEČENJE Mitropolit Amfilohije, kontroverzni poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, pozitivan na koronavirus

I na ispraćaju su kršene epidemiološke mjere. Inače, i Crna Gora se bori protiv širenja zaraze koje je uzelo maha u tom zemlji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene