Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Radi se o previdu''

Uskoro pred povjerenstvom: Premijerka snimljena bez maske, uslijedila brza isprika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska premijerka se u subotu ispirčala nakon što je snimljena bez maske u trgovini, suprotno novim pravilima u svrhu suzbijanja širenja COVIDA-19 uoči teškog tjedna kada izlazi pred parlamentarno istražno povjerenstvo.

Videosnimku koju je sredinom dana objavio danski dnevni list Ekstra Bladet, snimio je u petak prolaznik kroz izlog trgovine odjećom u središtu Kopenhagena, četiri dana nakon što je ponovo uvedena obveza nošenja maski na javnim mjestima i u javnom prijevozu.

Pročitajte i ovo Boris Jokić - 2 STARO NORMALNO Boris Jokić za Dnevnik Nove TV o ukidanju mjera: "Važno je da se ne podijelimo sad kad su maske pale. Morat ćemo se ponovno naučiti družiti" Slika nije dostupna KORONA I DALJE VREBA Njemačka ukinula većinu mjera. Kina ima najveći broj zaraza od početka pandemije: Stanovnici sve frustriraniji

"Radi se o previdu, nakon novih pravila koja su stupila na snagu. Shvatila sam to kad me građanin snimao", brzo je reagirala Mette Frederiksen na društvenim mrežama.

"Znam da se to može dogoditi svakome. Žao mi je i još jednom vam želim zahvaliti na svemu što zajedno radimo u obuzdavanju epidemije", nastavila je šefica socijaldemokratske vlade.

Incident se zbio u nezgodan čas za premijerku koju će u četvrtak saslušati parlamentarno povjerenstvo, koje razmata njezinu odluku o klanju više od 15 milijuna uzgojenih nerčeva kako bi se izbjegla opasnost mutacije virusa odgovornog za COVID-19.

Ta je odluka hitno donesena u studenome 2020. , a kasnije je utvrđeno da nije imala pravni temelj, pa je ostavku dao ministar poljoprivrede, a Frederiksen se ispričala uzgajivačima,

Povjerenstvo sada istražuje je li premijerka tada znala da ta odluka nije bila zakonski utemeljena.

Snimku premijerke bez maske možete pogledati ovdje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene