Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interni dopis

Ignorirali nova pravila: Došli na posao necijepljeni i dobili otkaz

Televizijska kuća CNN izvijestila je u četvrtak da je otpustila tri zaposlenika koji su došli u ured necijepljeni i time prekršili sigurnosne protokole o koronavirusu.

Jedan od prvih poznatih primjera veće američke korporacije koja je otpustila radnike zbog ignoriranja pravila o obaveznom cijepljenju je situacija u televizijskoj kući CNN. U četvrtak su izvijestili da su otpustili troje radnika jer su na posao došli necijepljeni, prenosi New York Times.

Ove godine su iz CNN-a svojim američkim zaposlenicima išli na povjerenje oko cjepiva te ih nisu tražili nikakve potvrde prilikom vraćanja u urede.

Čelnik CNN-a Jeff Zucker nije otkrio gdje su zaposlenici radili ili kako je otkriveno da nisu cijepljeni. ''Tijekom prošlog tjedna upozoreni smo da su tri zaposlenika koja su dolazila u ured necijepljenja. Svo troje je dobilo otkaz'', napisao je Zucker u internom dopisu u čijem je posjedu i New York Times, a koje je CNN odbio komentirati.

Pročitajte i ovo Petra Peloza Vuherer i Katarina Jusić odgođeni koncerti Zbog strožih mjera u Primorsko-goranskoj županiji upitne manifestacije: "Bilo bi zgodnije da se to ranije znalo, da se svi mogu pripremiti na vrijeme"

Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 3 ograničavanje radnog vremena Zakon o radu trgovina neki podržavaju, drugi najavljuju otkaze: "Ovo je nerazumno, neprihvatljivo i ne koristi nikome"

The Washington Post, primjerice, daljnje zaposlenje uvjetuje cijepljenjem. ''Očekujemo da će u narednim tjednima pokazivanje potvrda o cijepljenju postati obavezno'', istaknuo je Zucker.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene