Idućeg ponedjeljka planira se cijepljenje saborskih zastupnika, koji nisu preboljeli koronavirus.

Galerija


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je da će se organizirao cijepljenje saborskih zastupnika protiv koronavirusa održati u ponedjeljak, 18. siječnja i da će se moći cijepiti svi zastupnici koji to žele.

Parlamentarni klubovi do četvrtka bi trebali izvijestiti koliko je zastupnika zainteresirano za cijepljenje. 30-tak ih je bilo zaraženo virusom, pa se oni sigurno neće cijepiti.

"Moj osobni stav je da mi kao političke osobe vlastitim primjerom šaljemo poruku da se cijepiti treba. Cijepit će se oni koji nisu preboljeli covid i koji spadaju u rizične skupine", kazao je Jandroković. 

"Jesmo li mi trebali u ponedjeljak ili za tri tjedna je simbolično pitanje s obzirom na relativno mali broj, ali je simbolično i to da se pokaže građanima koji su nas izabrali da želimo i pozivamo da se cijepe", poručio je potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

"Mene bi iskreno bilo sramota uzeti cjepivo pored tih ljudi i rizičnih skupina, kojima će cjepivo dobro doći ako imalo funkcionira", napomenuo je predsjednik Mosta Božo Petrov.