Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i iznimki

Zemlja u susjedstvu postrožila pravila: Zbog drastičnog rasta oboljelih maske obvezne i na otvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka je u ponedjeljak odlučila da će biti obvezno nositi maske na otvorenim prostorima u nekim situacijama, budući da broj zaraženih u toj zemlji dramatično raste.

Nova pravila primjenjivat će se od srijede u napučenijim područjima gradova i općina, rekao je ministar zdravstva Roman Prymula nakon sastanka vlade u ponedjeljak.

Iznimke su moguće ako se može održavati razmak od više od 2 metra.

Pokrivanje usta i nosa već je obavezno u unutarnjim prostorima a nedavno je nošenje maske obavezno i u automobilu, ako je u njemu osoba s kojom se ne živi.

Brojke naglo rastu

Broj zaraženih u Češkoj posljednjih tjedana jako raste.

U posljednjih 14 dana u Češkoj je 858,6 zaraženih na 100.000 stanovnika, pokazuju zadnji podaci Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolest, što je najviše među zemljama EU-a.

Češka vojska počela je u ponedjeljak graditi privremenu poljsku bolnicu u Pragu.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak "LOCKDOWN NIJE POTREBAN" Capak otkrio razmišlja li se i u Hrvatskoj o uvođenju policijskog sata te koje bi mogle biti nove mjere u slučaju daljnjeg porasta broja zaraženih

Od početka epidemije više od 1500 ljudi u Češkoj umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom. Češka ima nešto manje od 10,7 milijuna stanovnika. Zaraženo je 178.000 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene