Bojko Borisov
Bojko Borisov Foto: Afp

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je u nedjelju da je pozitivan na koronavirus nakon što se dvaput testirao.


U objavi na svom službenom profilu na Facebooku, Borisov je napisao da će ostati na kućnom liječenju po preporuci liječnika.

Borisov i troje ministara iz njegove vlade povukli su se u samoizolaciju u petak nakon što su bili u kontaktu s dužnosnikom koji je pozitivan na koronavirus.

Borisov je tada rekao da je u samoizolaciji nakon što je informiran da je zamjenik ministrice graditeljstva Nikolaj Nankov, s kojim je bio u kontaktu prije pet dana, pozitivan na koronavirus. Broj slučajeva koronavirusa rapidno raste u Bugarskoj, gdje je trenutno zaraženo 18.246 ljudi.

Od početka epidemije ukupno je zaraženo 37.562 ljudi, a umrlo je od posljedica covida-19 1084. Svi barovi i noćni klubovi zatvoreni su u Sofiji od nedjelje do 8. studenoga.

Koronavirus u Španjolskoj Španjolska uvodi izvanredno stanje i policijski sat sljedećih šest mjeseci: "Situacija kroz koju prolazimo je ekstremna"

Koronavirus u Srbiji U Srbiji 614 novozaraženih koronavirusom, polovica pozitivnih dolazi iz Beograda

Gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova pozvala je poslodavce da dopuste rad od kuće gdje god je to moguće. Vlada čini sve što je u njezinoj moći kako bi izbjegla drugi lockdown.