Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste i broj umrlih

Broj dnevno zaraženih koronavirusom u Belgiji skoro se udvostručio za tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječno je u Belgiji u tjednu od 13. do 20. srpnja dnevno bilo zaražena 221 osoba. Tjedan prije dnevni prosjek bio ke 117 zaraženih.

Prosječni broj novozaraženih prošloga tjedna u Belgiji porastao je za 89 posto u odnosu na tjedan ranije, šest tjedana nakon što su otvoreni barovi i restorani, objavio je u petak belgijski zavod za javno zdravstvo SPF.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Koronavirus, ilustracija - 3 Prvi slučaj i u Europi Novi soj koronavirusa koji je zabrinuo znanstvenike dobio i ime

Prosječno je u tjednu od 13. do 20. srpnja dnevno bilo zaražena 221 osoba, objavio je SPF.

Dnevni je prosjek u tjednu od 7. do 13. srpnja iznosio 117 zaraženih.

Broj dnevno umrlih također je narastao za 67 posto, odnosno s 2 na 3 dnevno umrla u prosjeku.

Zemlja s 11, 5 milijuna stanovnika jedna je od najteže pogođenih koronavirusom u Europi. Do sada je potvrđeno skoro 65 tisuća slučajeva zaraze, a gotovo 10 tisuća ljudi umrlo je od koronavirusa.

Trogodišnja djevojčica s brojnim zdravstvenim problemima umrla je, nakon što je utvrđeno da ima koronavirus, objavio je SPF u petak.

Djevojčica je vjerojatno najmlađa žrtva koronavirusa u Belgiji.

Belgijska vlada počela je popuštati mjere krajem svibnja te je otvorila restorane i barove početkom lipnja.

Nakon dugotrajnog smanjenja intenziteta zaraze, što je trajala od sredine travnja, kada se dogodio vrhunac epidemije, SPF je 11. srpnja zabilježio blagi porast broja dnevno zaraženih.

Zbog porasta zaraženih belgijske vlasti odlučile su da u četvrtak neće stupiti na snagu nova relaksacija restrikcija te su objavljena stroža pravila nošenja maski na javnim mjestima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene