Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dominira delta soj

Raste im broj zaraženih, no oni cijepljene kontakte umjesto u izolaciju šalju na - testiranje: "Isprobavamo taj pristup"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija planira ukinuti obvezu samoizolacije za ljude koji su primili dvije doze cjepiva u slučaju da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, rekao je u ponedjeljak ministar zdravstva Matt Hancock.

"Isprobavamo taj pristup da se, ako ste primili dvije doze cjepiva, testirate umjesto da se izolirate nakon kontakta sa zaraženim", rekao je Hancock za BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminulo 10 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Preminule tri osobe Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

"Isprobavamo to kako bismo provjerili učinkovitost pristupa. To je nešto na čemu radimo, no još uvijek nismo spremni poduzeti korake", dodao je.

U Britaniji se zadnjih tjedana nastavlja trend rasta zaraze uzrokovan širenjem delta varijante koronavirusa, prvi put otkrivene u Indiji.

U Londonu se tijekom vikenda održala kampanja masovnog cijepljenja. Vlada nastoji ubrzati već uhodani program cijepljenja da bi ograničila širenje i utjecaj delta varijante.

U nedjelju je priopćila da je 81,6 posto odraslog stanovništva primilo prvu dozu cjepiva, a 59,5 posto ih je u potpunosti cijepljeno.

Premijer Boris Johnson prošli tjedan je rekao da se pokretanje gospodarstva tj. ukidanje zatvaranja, koje je trebalo stupiti na snagu u ponedjeljak, odgađa do 19. srpnja kako bi se što više ljudi stiglo cijepiti i kako bi se smanjio rizik od preopterećenja zdravstvenog sustava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene