Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPORAVAK NACIJE

Jako se brzo širi i nosi mutaciju koja može oslabiti učinkovitost cjepiva: Novi soj korone koji je otkriven i u Hrvatskoj zabrinjava Bidenovu administraciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bidenova administracija uzima pojavu novoga soja koronavirusa u New Yorku “vrlo ozbiljno", rekao je u ponedjeljak glavni medicinski savjetnik Bijele kuće dr. Anthony Fauci govoreći o varijanti koja je otkrivena i u Hrvatskoj.

Novi soj, koji stručnjaci zovu B.1.526, jako se brzo širi New Yorkom i nosi mutaciju koja može oslabiti učinkovitost cjepiva, piše The New York Times. Fauci je rekao da ga treba držati na oku, uključujući mogućnost da je virus u stanju zaobići zaštitu koju pružaju cjepiva i liječenje antitijelima.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak "Mislim da je izgledno..." Zbogom, korono! Capak precizirao kad bi se mogao proglasiti kraj pandemije Krunoslav Capak vraćanje maski? Čekaju li nas radikalne epidemiološke mjere na jesen? Capak potvrdio da nema ništa od ukidanja izolacije

“Uzimamo njujorški soj 526 vrlo ozbiljno", izjavio je Fauci na brifingu za novinare u Bijeloj kući. Američke zdravstvene vlasti sve su zabrinutije da bi nova, izrazito zarazna varijanta koronavirusa mogla promijeniti pozitivan trend u SAD-u i odgoditi oporavak nacije od pandemije.

Zbog toga potiču građane da se što prije cijepe prije nego što se novi i opasniji soj proširi. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izjavio je u ponedjeljak da su u Hrvatskoj potvrđena dva slučaja njujorškog soja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene