Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivši talijanski premijer tvrdi da su testovi u milanskoj bolnici San Raffaele pokazali da je u "top pet bolesnika po težini infekcije".


Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je hospitaliziran pošto se zarazio koronavirusom, kaže da se bori protiv "vražje bolesti".

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Njemačka u šoku nakon brutalnog ubojstva: Mladića ubio čovjek kojega je zamolio da stavi masku - ''Htio sam obraniti svoje pravo'' Prosvjed antivaksera u Italiji Talijanska policija pretresla domove antivaksera, sumnja se da su planirali nasilne prosvjede

"Borim se s ovom vražjom bolesti, vrlo je gadna", rekao je 83-godišnji Berlusconi javivši se telefonom na politički skup njegove stranke Forza Italia.

Video snimku njegova obraćnja, dio kampanje za skorašnje regionalne izbore, objavio je Berlusconijev obiteljski list Il Giornale.

Bivši premijer tvrdi da su testovi u milanskoj bolnici San Raffaele pokazali da je u "top pet bolesnika po težini infekcije".

"Borim se najbolje što mogu i nadam se da ću se vratiti", rekao je.

Berlusconi je u bolnici od petka. Ondje mu je dijagnosticirana obostrana upala pluća povezana s covidom.

Bivši premijer, kojeg je njegov liječnik jednom opisao "tehnički besmrtnim", ima dugu povijest zdravstvenih problema, počevši od raka prostate prije dvadesetak godina do operacije na otvorenom srcu 2016. i zapletaja cijeva prošle godine.

Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo, koji radi u San Raffaeleu, kazao je RAI-ju da je optimist jer Berlusconi dobro reagira na terapiju.