Srbija se bori sa sve većim brojem zaraženih koronavirusom. Vojnici su jutros dezinficirali beogradsku arenu i u nju postavljali krevete.

Galerija


"Grad Beograd upravo je završio dezinfekciju i postavljanje za privremenu COVID bolnicu u Štark areni. Vojska je upravo počela s unošenjem opreme i kreveta. Bolnica će biti spremna do podneva. Nadam se da, kao i prošlog puta, ova bolnica neće imati pacijente", napisao je na Facebooku zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Blic.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Veliki broj preminulih kod susjeda: COVID potvrde uvode za barove, kafiće i noćne klubove - "Bira se što će još one obuhvatiti" Koronavirus, ilustracija Objavljeni najnoviji podaci: U Hrvatskoj rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan, provjerite stanje po županijama

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za RTS je izjavio da će poljska bolnica već poslijepodne moći primiti prve pacijente.

Srbija se već tjednima bori s porastom broja novooboljelih. Jučer  je potvrđeno 302 novozaraženih i petero umrlih od koronavirusa. Od početka epidemije 6. ožujka u Srbiji je registrirano 16.131 inficiranih i 311 umrlih. Postotak smrtnosti je 1,93 posto.

Izvanredno stanje proglašeno je u Beogradu i još devet gradova, a najteže stanje i dalje je u Novom Pazaru i Tutinu na Sandžaku.