Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija koronavirusa

Zabrinjavajući podaci iz Srbije: Od jučer zaraženo 325 ljudi, preminulo osam - "Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će ishod biti"

Prema posljednjim podacima, u Srbiji je u posljednja 24 sata zaraženo je 325 osoba, a koronavirus odnio je još osam života.

U Srbiji je od jučer potvrđeno još 325 slučajeva. Od posljedica zaraze preminulo je osam oboljelih. Na respiratorima se trenutno nalazi 86 pacijenata. Testirano je 7434 osoba.

Izvanredno stanje zbog velikog broja oboljelih, proglašeno je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju, piše RTS.

"80 posto zaraženih je iz Beograda, a raste broj inficiranih iz područja gdje je proglašeno izvanredno stanje", kazala je direktorica Instituta za javno zdravlje Srbije Dr. Milan Jovanović Batut, Verica Jovanović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će od ponedjeljka u beogradskoj sportskoj dvorani Arena biti otvorena privremena COVID-19 bolnica s 500 bolničkih kreveta.

Infektolog Mijomir Pelemiš istaknuo je da virus nije oslabljen. "Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će ishod biti. Dokazano je da umiru i mlađi, bez ijedne druge bolesti", dodao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene